Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Hærmændene på Helgeland

Bag om Hærmændene på Helgeland

Interessen for de gamle nordiske sagaer var stor omkring midten af det 19. århundrede – også hos Henrik Ibsen, der tager udgangspunkt i stoffet i dramaet "Hærmændene på Helgeland" fra 1858. Stykket foregår på Erik Blodøkses tid, og handlingen udspiller sig på og i nærheden af den rige bonde Gunnar Herses gård i Nord-Norge. Den norske dramatiker og digter Henrik Ibsen (1828-1906) er én af de vigtigste forfattere i Det Moderne Gennembrud og regnes som grundlæggeren af det moderne drama med skuespil, der sætter den menneskelige psykologi i centrum og kredser om den fortid, det er så umuligt at flygte fra. Ibsen er verdensberømt for skuespil som "Et dukkehjem", "Peer Gynt" og "Hedda Gabler", men producerede i alt over tyve dramaer, der stadig opføres på teatre over hele verden.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711799949
  • Udgivet:
  • 2. Januar 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Hærmændene på Helgeland

Interessen for de gamle nordiske sagaer var stor omkring midten af det 19. århundrede – også hos Henrik Ibsen, der tager udgangspunkt i stoffet i dramaet "Hærmændene på Helgeland" fra 1858. Stykket foregår på Erik Blodøkses tid, og handlingen udspiller sig på og i nærheden af den rige bonde Gunnar Herses gård i Nord-Norge.

Den norske dramatiker og digter Henrik Ibsen (1828-1906) er én af de vigtigste forfattere i Det Moderne Gennembrud og regnes som grundlæggeren af det moderne drama med skuespil, der sætter den menneskelige psykologi i centrum og kredser om den fortid, det er så umuligt at flygte fra. Ibsen er verdensberømt for skuespil som "Et dukkehjem", "Peer Gynt" og "Hedda Gabler", men producerede i alt over tyve dramaer, der stadig opføres på teatre over hele verden.

Brugerbedømmelser af Hærmændene på HelgelandFind lignende bøger
Bogen Hærmændene på Helgeland findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.