Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Hulens År

Bag om Hulens År

Thorvald Berthelsens Hulens år er en samling kortdigte (Haiku), skrevet efter et elsket menneskes død. Det kendte opløses i tegn, sproget må tyde på ny, navlestrengen skæres over for sidste gang og man må igen genopfinde livet og sig selv. Samlingen er illustreret med collager af forfatteren selv. Uddrag er udkommet på svensk, engelsk, serbisk, kroatisk og bosnisk. Bl.a. i Riječ (Ord). "Thorvald Berthelsen skaber ofte fragmentariske, surrealistiske landskaber i sin digtning. En erkendelsesform, hvor hoved, følelser, sanser og vågne drømme spiller sammen til fornyet viden i nuet." (Milena Rudêz i Riječ) "Samlingen rummer henved 110 digte, flere af dem surrealistiske collager med inspiration i tankegods og nu-oplevelser, der koges ned til maggiterninger og perspektiveres. Men først og fremmest dyrkes antydningens kunst...i Thorvald Berthelsens særegne digteriske rum." (K. E. Watz i Folketidende). " Det grundlæggende tab skinner igennem, men bogen er ikke en trist mumlen ved gravens rand. Det er en vild, sammenbidt tilbagevenden til livet… Vil man se, hvad man kan stille op med haiku-formen i en dansk kontekst, kan man gå til …Thorvald Berthelsen, som med denne bog har - vil jeg påstå - fået sit endelige gennembrud som kunstner. " (Steffen Baunbæk i bloggen Baunblæk).

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793272088
  • Udgivet:
  • 5. December 2015
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Hulens År

Thorvald Berthelsens Hulens år er en samling kortdigte (Haiku), skrevet efter et elsket menneskes død. Det kendte opløses i tegn, sproget må tyde på ny, navlestrengen skæres over for sidste gang og man må igen genopfinde livet og sig selv. Samlingen er illustreret med collager af forfatteren selv. Uddrag er udkommet på svensk, engelsk, serbisk, kroatisk og bosnisk. Bl.a. i Riječ (Ord).

"Thorvald Berthelsen skaber ofte fragmentariske, surrealistiske landskaber i sin digtning. En erkendelsesform, hvor hoved, følelser, sanser og vågne drømme spiller sammen til fornyet viden i nuet." (Milena Rudêz i Riječ)
"Samlingen rummer henved 110 digte, flere af dem surrealistiske collager med inspiration i tankegods og nu-oplevelser, der koges ned til maggiterninger og perspektiveres.
Men først og fremmest dyrkes antydningens kunst...i Thorvald Berthelsens særegne digteriske rum." (K. E. Watz i Folketidende). "

Det grundlæggende tab skinner igennem, men bogen er ikke en trist mumlen ved gravens rand. Det er en vild, sammenbidt tilbagevenden til livet… Vil man se, hvad man kan stille op med haiku-formen i en dansk kontekst, kan man gå til …Thorvald Berthelsen, som med denne bog har - vil jeg påstå - fået sit endelige gennembrud som kunstner. " (Steffen Baunbæk i bloggen Baunblæk).

Brugerbedømmelser af Hulens ÅrFind lignende bøger
Bogen Hulens År findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.