Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Kødkontrol

Bag om Kødkontrol

Kødkontrol - det patoanatomiske grundlag er et uundværligt værktøj til bedømmelse af læsioner hos produktionsdyr for personer beskæftiget med kødkontrol og for praktiserende dyrlæger. Bogens patoanatomiske grundlag samt udredning af patogenese og ætiologi udgør fundamentet for kødkontrol og kan fungere som et godt redskab ved diagnostik af organlæsioner i øvrigt. Bogen giver grundlaget for at foretage en ensartet bedømmelse af læsioner med udgangspunkt i den nugældende lovgivning på området. Bogen er endvidere en vigtig kilde for alle med interesse for patobiologiske problemstillinger, hvor der ved opslag på en overskuelig og hurtig måde opnås indblik i de væsentligste principper ved forekomst af organlæsioner. De første to kapitler omhandler generelle forhold, mens de efterfølgende 16 kapitler gennemgår læsioner i de forskellige organsystemer. Bogens sidste fire kapitler behandler tværgående områder inden for kødkontrol: pyæmi, granulomatøse og pyogranulomatøse inflammationer, forensiske og dyreværnsmæssige forhold samt neoplasmer.Det omfattende register over stikord sikrer hurtige opslag inden for specifikke emner. Hvert kapitel er bygget op med en beskrivende tekst og en efterfølgende fotosektion. Ved hvert foto angives: dyreart/organ, læsion,bedømmelse og kommentarer. Bogen omhandler udelukkende produktionsdyr med fokus på de hyppigste sygdomme og læsionstyper. Men da de beskrevne principper også gælder for vilde pattedyr, er bogen også et godt værktøj for bl.a. jægere, forskere og andre, der arbejder med disse dyrearter.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788791319914
  • Beskyttelse:
  • DRM
  • Udgivet:
  • 20. august 2010
  • BLACK WEEK
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Kødkontrol

Kødkontrol - det patoanatomiske grundlag er et uundværligt værktøj til bedømmelse af læsioner hos produktionsdyr for personer beskæftiget med kødkontrol og for praktiserende dyrlæger. Bogens patoanatomiske grundlag samt udredning af patogenese og ætiologi udgør fundamentet for kødkontrol og kan fungere som et godt redskab ved diagnostik af organlæsioner i øvrigt.
Bogen giver grundlaget for at foretage en ensartet bedømmelse af læsioner med udgangspunkt i den nugældende lovgivning på området. Bogen er endvidere en vigtig kilde for alle med interesse for patobiologiske problemstillinger, hvor der ved opslag på en overskuelig og hurtig måde opnås indblik i de væsentligste principper ved forekomst af organlæsioner.
De første to kapitler omhandler generelle forhold, mens de efterfølgende 16 kapitler gennemgår læsioner i de forskellige organsystemer. Bogens sidste fire kapitler behandler tværgående områder inden for kødkontrol: pyæmi, granulomatøse og pyogranulomatøse inflammationer, forensiske og dyreværnsmæssige forhold samt neoplasmer.Det omfattende register over stikord sikrer hurtige opslag inden for specifikke emner. Hvert kapitel er bygget op med en beskrivende tekst og en efterfølgende fotosektion. Ved hvert foto angives: dyreart/organ, læsion,bedømmelse og kommentarer.
Bogen omhandler udelukkende produktionsdyr med fokus på de hyppigste sygdomme og læsionstyper. Men da de beskrevne principper også gælder for vilde pattedyr, er bogen også et godt værktøj for bl.a. jægere, forskere og andre, der arbejder med disse dyrearter.

Brugerbedømmelser af Kødkontrol



Find lignende bøger
Bogen Kødkontrol findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.