Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Latinsk-Dansk Ordbog

I 1920 udkom 2. udgave af Latinsk-Dansk Ordbog af J. Th. Jensen og M. J. Goldschmidt i en revideret, forøget og forbedret udgave af 1. udgave fra 1884. I løbet af de 100 år, som Gyldendal har udgivet værket, har ordbogen udviklet sig til et uvurderligt arbejdsredskab for alle, der beskæftiger sig med latin og centrale tekster i den klassiske, romerske litteratur. Det er den største latinsk-danske ordbog på markedet og for mange gymnasieelever og universitetsstuderende et uomgængeligt værktøj i tilegnelsen af latin på grund af dens pålidelighed og enestående akribi. 3. udgave omfatter 2. udgavens ordforråd, men trykt med latinske bogstaver i det velkendte trespaltede format fra Gyldendals ordbøger, og der har i revisionen været fokus på ny dansk retskrivning og en vis modernisering af det danske ordvalg. Et princip har været, at helt forældede ord som fx signekælling, overantvorde og citant er blevet erstattet af ordene troldkvinde, overdrage og klager. På samme måde er mange geografiske navne og dagligdags udtryk blevet erstattet af mere tidssvarende. Denne udgave er udvidet med en brugervejledning, hvor der redegøres for ordbogsartiklernes opbygning og for, hvilke oplysninger man kan hente ud af dem. I bogens forsats er der trykt en kortfattet vejledning i bogens brug, og i bagsatsen en liste over de tegn og forkortelser, der bruges i ordbogen. Til brug ved tilegnelsen af den latinske grammatik er der som noget helt nyt i et særligt grammatikafsnit tilføjet bøjningsskemaer over det latinske nominal- og verbalsystem, så ordbogsbrugeren nemt og hurtigt kan danne sig et overblik over navneords, adjektivers og udsagnsords bøjning. Ordbogen indeholder: 20.000 opslagsord. Trykt med latinske bogstaver i trespaltet format. Vejledning i bogens brug. Bøjningsskema over navneords bøjning. Bøjningsskema over adjektivers bøjning. Bøjningsskema over udsagnsords bøjning. Liste over tegn og forkortelser. Ordbogen kan også købes i en onlineversion. Gyldendal Latinsk-Dansk Ordbog af M. J. Goldschmidt og J. Th. Jensen, 3. udgave. © Gyldendal A/S 2020. 3. udgave ved Christian Gorm Tortzen og Bent Christensen.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788702200980
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 1024
 • Udgivet:
 • 27. November 2020
 • Udgave:
 • 3
 • Størrelse:
 • 185x258x56 mm.
 • Vægt:
 • 1948 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 20. Juni 2024

Beskrivelse af Latinsk-Dansk Ordbog

I 1920 udkom 2. udgave af Latinsk-Dansk Ordbog af J. Th. Jensen og M. J. Goldschmidt i en revideret, forøget og forbedret udgave af 1. udgave fra 1884.

I løbet af de 100 år, som Gyldendal har udgivet værket, har ordbogen udviklet sig til et uvurderligt arbejdsredskab for alle, der beskæftiger sig med latin og centrale tekster i den klassiske, romerske litteratur. Det er den største latinsk-danske ordbog på markedet og for mange gymnasieelever og universitetsstuderende et uomgængeligt værktøj i tilegnelsen af latin på grund af dens pålidelighed og enestående akribi.

3. udgave omfatter 2. udgavens ordforråd, men trykt med latinske bogstaver i det velkendte trespaltede format fra Gyldendals ordbøger, og der har i revisionen været fokus på ny dansk retskrivning og en vis modernisering af det danske ordvalg. Et princip har været, at helt forældede ord som fx signekælling, overantvorde og citant er blevet erstattet af ordene troldkvinde, overdrage og klager. På samme måde er mange geografiske navne og dagligdags udtryk blevet erstattet af mere tidssvarende.

Denne udgave er udvidet med en brugervejledning, hvor der redegøres for ordbogsartiklernes opbygning og for, hvilke oplysninger man kan hente ud af dem. I bogens forsats er der trykt en kortfattet vejledning i bogens brug, og i bagsatsen en liste over de tegn og forkortelser, der bruges i ordbogen.

Til brug ved tilegnelsen af den latinske grammatik er der som noget helt nyt i et særligt grammatikafsnit tilføjet bøjningsskemaer over det latinske nominal- og verbalsystem, så ordbogsbrugeren nemt og hurtigt kan danne sig et overblik over navneords, adjektivers og udsagnsords bøjning.

Ordbogen indeholder:

20.000 opslagsord.
Trykt med latinske bogstaver i trespaltet format.
Vejledning i bogens brug.
Bøjningsskema over navneords bøjning.
Bøjningsskema over adjektivers bøjning.
Bøjningsskema over udsagnsords bøjning.
Liste over tegn og forkortelser.

Ordbogen kan også købes i en onlineversion.

Gyldendal Latinsk-Dansk Ordbog af M. J. Goldschmidt og J. Th. Jensen, 3. udgave. © Gyldendal A/S 2020.

3. udgave ved Christian Gorm Tortzen og Bent Christensen.

Brugerbedømmelser af Latinsk-Dansk Ordbog

 • Elzbieta D. 28. Februar 2021

  Bedste online boghandel i DK :)

 • lene J. 14. Januar 2021

  Superfin service, alt gik som aftalt.


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.