Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Modstandsbevægelserne

Dette er historien om, hvad der skete i Rosenslet og omegn under Danmarks besættelse. Sagen er den, at lægefamilien Bøjstrup var særdeles aktive sammen med mange andre af byens og omegnens borgere, men i særdeleshed gjorde spejderne i Rosenslet også en kæmpe forskel i dette arbejde. Specielt er det bemærkelsesværdigt, at da tyskerne optrævlede den første modstandsbevægelse i Rosenslet, så oprustede Rosenslets borgere til en ny modstandsbevægelse, hvor spejderne fik en endnu mere central rolle. De fortsatte ufortrødent, på trods af at henrettelser var en realitet som straf for modstandsarbejde. Læs historien om, hvordan Lange Aksel, den første faldskærmsagent i Rosenslet og Aarhus, blev uddannet til SOE-agent i England, før han blev nedkastet over Danmark, og hvordan lægebørnene Svenne, Thorbjørn og Pia fra Rosenslet som voksne fanges, forhøres og fængsles for deres medvirken i den første af modstandsbevægelserne i Rosenslet. Uddrag af bogen Det var blevet søndag den 15. april 1940, og solen skinnede fra en skyfri himmel, til trods for at Danmark havde været besat af Tyskland i snart en uge. Vintergækkerne var allerede store med deres hvide uskyldige klokker. I år var de mere end et tegn på vinterens afslutning. Det føltes næsten som om, at deres klokker ringede en ny tid ind for Danmark, som ingen endnu kendte konsekvenserne af. Nogle danskere stod endda den 9. april om eftermiddagen og smilede mod tyskerne, som om de var solgule og glade erantis eller gule krokus, der flirtede med forårssolen. Dog var der også kritiske danske røster, der blandede sig, ligesom de majestætisk store blåsorte krokus blandede sig med de gule krokus foran lægeboligen på Terndrupvej 11 I Rosenslet. Om forfatteren Steen B J skriver hverdagsrealisme, der henvender sig til læsere i alle aldre. Denne miniserie henvender sig til læsere med interesse for, hvordan modstandsbevægelserne under 2. Verdenskrig kunne organiseres, formes og udvikle sig lokalt og nationalt i Danmark. Det hverdagsagtige sprog giver læseren en unik mulighed for at danne sig personlige og uforglemmelige billeder ud fra de menneskelige relationer i den kronologisk fremadskridende handling. En handling, der er stærkt inspireret af virkelighedens historiske helte og heltinder i de danske modstandsbevægelser fra byen Hornslet nord for Århus, der opstod under 2. Verdenskrig.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772187761
 • Udgivet:
 • 9. December 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Modstandsbevægelserne

Dette er historien om, hvad der skete i Rosenslet og omegn under Danmarks besættelse. Sagen er den, at lægefamilien Bøjstrup var særdeles aktive sammen med mange andre af byens og omegnens borgere, men i særdeleshed gjorde spejderne i Rosenslet også en kæmpe forskel i dette arbejde.

Specielt er det bemærkelsesværdigt, at da tyskerne optrævlede den første modstandsbevægelse i Rosenslet, så oprustede Rosenslets borgere til en ny modstandsbevægelse, hvor spejderne fik en endnu mere central rolle. De fortsatte ufortrødent, på trods af at henrettelser var en realitet som straf for modstandsarbejde.

Læs historien om, hvordan Lange Aksel, den første faldskærmsagent i Rosenslet og Aarhus, blev uddannet til SOE-agent i England, før han blev nedkastet over Danmark, og hvordan lægebørnene Svenne, Thorbjørn og Pia fra Rosenslet som voksne fanges, forhøres og fængsles for deres medvirken i den første af modstandsbevægelserne i Rosenslet.Uddrag af bogen

Det var blevet søndag den 15. april 1940, og solen skinnede fra en skyfri himmel, til trods for at Danmark havde været besat af Tyskland i snart en uge. Vintergækkerne var allerede store med deres hvide uskyldige klokker. I år var de mere end et tegn på vinterens afslutning. Det føltes næsten som om, at deres klokker ringede en ny tid ind for Danmark, som ingen endnu kendte konsekvenserne af. Nogle danskere stod endda den 9. april om eftermiddagen og smilede mod tyskerne, som om de var solgule og glade erantis eller gule krokus, der flirtede med forårssolen. Dog var der også kritiske danske røster, der blandede sig, ligesom de majestætisk store blåsorte krokus blandede sig med de gule krokus foran lægeboligen på Terndrupvej 11 I Rosenslet.

Om forfatteren

Steen B J skriver hverdagsrealisme, der henvender sig til læsere i alle aldre. Denne miniserie henvender sig til læsere med interesse for, hvordan modstandsbevægelserne under 2. Verdenskrig kunne organiseres, formes og udvikle sig lokalt og nationalt i Danmark. Det hverdagsagtige sprog giver læseren en unik mulighed for at danne sig personlige og uforglemmelige billeder ud fra de menneskelige relationer i den kronologisk fremadskridende handling. En handling, der er stærkt inspireret af virkelighedens historiske helte og heltinder i de danske modstandsbevægelser fra byen Hornslet nord for Århus, der opstod under 2. Verdenskrig.

Brugerbedømmelser af Modstandsbevægelserne

 • Pia K. 23. Januar 2020

  Der er skrevet mange bøger om krigsårene og efterkrigsårene. Bøger om krigen, jagten på jøderne, beretninger fra KZ lejrene.
  Der er ikke skrevet én for mange. Vi må aldrig glemme hvad der skete, selv om vi ikke selv har oplevet krigen, vi har ikke oplevet rædslerne eller de afsavn krigen bød.
  Her har Steen B. J. fortalt hvordan lysten og modet til at yde modstand, voksede i hele landet. Bogen tager udgangspunkt i lægefamilien i byen Rosenslet i Østjylland. I lægefamilien talte de meget sammen og var enige om at der skal gøres noget. Da englænderne sender SOE agenter til landet , melder den ene lægesøn sig til træningen. Han bliver simpelthen uddannet i professionel sabotage, der skal bruges i modstanden mod den tyske hær.
  Livet på Rosenslet egnen bliver flot beskrevet. De tanker der bliver gjort i befolkningen og de handlinger modstandsbevægelserne udførte. Der var modstandsgrupper over hele landet, men her er det Rosensletgruppen vi følger.
  Flere støtter op omkring gruppen, men som overalt , hvor der lever andre end en selv, skal man passe på. Ikke alle er til at stole på. Selv om flere grupper bliver arresteret af gestapo og splittes ad, opstår der nye grupper med mod på at gøre en indsats.
  Jeg er begejstret for bogen og glæder mig til del 2 .
  Godt skrevet , 5 flotte stjerne fra mig.


Find lignende bøger
Bogen Modstandsbevægelserne findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.