Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Smagen af Kina

- En mad- og slægtshistorie

Bag om Smagen af Kina

I Smagen af Kina følger Xinxin Ren Gudbjörnsson sin kinesiske slægt i en meget turbulent tid i Kinas lange historie: fra kejserrige over borgerkrig og japansk invasion til folkerepublikkens fødsel, Koreakrigen, Kulturrevolutionen og frem til i dag. Vi træffer Xinxins stædige oldefar, der i slutningen af 1800-tallet rejste til Sichuan med en drøm om at gøre chili populært. Vi går med hendes oldemor på snørede fødder til marked i 1930’erne og møder både kommunisterne og nationalisterne, støder på den lokale ægteskabsmægler og mærker glæden og smerten, når familien samles og skilles. Vi kommer tæt på Xinxins elskede farmor og får historien om Xinxins far, der i sin ungdom rejste næsten 2.000 km for at komme i offentlig audiens hos Mao. Tilfældigheder førte familien tæt på den politiske partitop. Og tilfældigheder bragte Xinxin til Danmark, da hun var 12. Xinxin fortæller sin slægts historier, sådan som de huskes i familien. Undervejs i bogen deler hun gavmildt opskrifter fra familiens rustikke køkken og krydrer med stærke personlige holdninger og smagsdomme. Smagen af Kina er en mad- og slægtshistorie – og en kærlighedserklæring til Kina, kineserne og det kinesiske køkken. Xinxin Ren Gudbjörnsson bor i Danmark, men er født og opvokset i Kina. Hun skriver faglitteratur og skønlitteratur, som udgives både i Kina og Danmark, og har en kandidatgrad i kommunikation fra CBS og en master i teologi fra Københavns Universitet. Xinxin er fast klummeskribent på Politikens kultursektion og en flittig foredragsholder. Hun bor på Frederiksberg med sin islandske mand.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788712072195
  • Indbinding:
  • Hardback
  • Sideantal:
  • 256
  • Udgivet:
  • 11. Oktober 2023
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 180x254x28 mm.
  • Vægt:
  • 897 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 7. Maj 2024

Beskrivelse af Smagen af Kina

I Smagen af Kina følger Xinxin Ren Gudbjörnsson sin kinesiske slægt i en meget turbulent tid i Kinas lange historie: fra kejserrige over borgerkrig og japansk invasion til folkerepublikkens fødsel, Koreakrigen, Kulturrevolutionen og frem til i dag.

Vi træffer Xinxins stædige oldefar, der i slutningen af 1800-tallet rejste til Sichuan med en drøm om at gøre chili populært. Vi går med hendes oldemor på snørede fødder til marked i 1930’erne og møder både kommunisterne og nationalisterne, støder på den lokale ægteskabsmægler og mærker glæden og smerten, når familien samles og skilles. Vi kommer tæt på Xinxins elskede farmor og får historien om Xinxins far, der i sin ungdom rejste næsten 2.000 km for at komme i offentlig audiens hos Mao. Tilfældigheder førte familien tæt på den politiske partitop. Og tilfældigheder bragte Xinxin til Danmark, da hun var 12.

Xinxin fortæller sin slægts historier, sådan som de huskes i familien. Undervejs i bogen deler hun gavmildt opskrifter fra familiens rustikke køkken og krydrer med stærke personlige holdninger og smagsdomme.

Smagen af Kina er en mad- og slægtshistorie – og en kærlighedserklæring til Kina, kineserne og det kinesiske køkken.

Xinxin Ren Gudbjörnsson bor i Danmark, men er født og opvokset i Kina. Hun skriver faglitteratur og skønlitteratur, som udgives både i Kina og Danmark, og har en kandidatgrad i kommunikation fra CBS og en master i teologi fra Københavns Universitet. Xinxin er fast klummeskribent på Politikens kultursektion og en flittig foredragsholder. Hun bor på Frederiksberg med sin islandske mand.

Brugerbedømmelser af Smagen af Kina



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.