Bag om SOS Gilleleje
Forfatteren Camilla Hübbe, bl.a. kendt for de populære børnebøger om Cirkus Saragossa og forfatter bag årets TV2 julekalender, ”Tvillingerne og Julemanden” 2013, har skrevet ungdomskrimien: SOS Gilleleje. SOS dækker ikke alene nødsignalet Save Our Souls, men står også for hovedpersonernes navne. De tre unge teenagere, Sigga, Osvald og Simon, får virkelig fingrene i en sprængfarlig sag, da de giver sig i kast med dødsensfarlige nazister.
Simon fra Nørrebro er lige flyttet til Gilleleje, hvor hans mor har arvet et hus, og han synes, det er den totale nedtur. Der er absolut nul at lave i det hul. Den stejle skrænt ned mod Kattegat er et glimrende symbol på, at han er forvist til verdens ende.
En aften ser Simon en mystisk båd landsætte nogle mennesker, men hans nye venner Sigga og Osvald tror ikke, at det betyder noget. Men det gør der, for fortidens spøgelser fra modstandskampen huserer stadig i det lille fiskerleje. Simons umættelige nysgerrighed fører snart de tre venner på sporet af såvel gamle som nye nazister, og da de strækker deres knokkelfingre ud efter SOS-gruppen, er det kun Simon, Sigga og Osvalds sammenhold, der i sidste instans redder dem.
SOS Gilleleje har alt det, en ungdomskrimi skal have: Her er både hemmelige gange og huler, hemmelige nazistiske loger, dystre familiehemmeligheder og hemmeligheder i det hele taget samt lidt spirende kærlighed.
En basal spændende krimi for unge og en glimrende beskrivelse af, hvordan det føles pludselig at mærke nazismens blodige konsekvenser på egen krop.
Anmeldelser af SOS Gilleleje:
Ekstrabladet ****
En basal spændende krimi for unge, og en glimrende beskrivelse af, hvordan det føles pludselig at mærke nazismens blodige konsekvenser på egen krop.
Jan Vandall, Bogvægten
Du skal læse Camilla Hübbes bog SOS Gilleleje, hvis du har lyst til at få opklaret, hvorfor Gilleleje havde en stor rolle i 2.verdenskrig. Jeg synes, at bogen er elementært spændende og er en spændende nyskabelse i detektiv-genren.
Torben, biblioteketblogger.blogspot.com
Uddrag fra bogen:
– Jeg er bare fed-up med 2. Verdenskrig, sagde Simon. – På
min tidligere skole snakkede lærerne ikke om andet end koncentrationslejre
og jøder og mørklægning og bla bla. Vi havde den
ene emneuge efter den anden om det der. Og så kommer man til
Gilleleje, og så er det bare om igen. Han slog sin hætte op og stak
hænderne i bukselommerne.
– Du synes da, det er meget fedt, at din morfar var modstandsmand,
gør du ikke?
Simon tog trapperne i lange spring.
– Det er også noget andet.
Sigga tog fat i gelænderet på den stejle trappe og småløb efter
ham.
– Er det?
Vis mere