Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Strømsteder

Bag om Strømsteder

STRØMSTEDER er digte om Jørn Riels elskede Grønland, hvor han tilbragte 10 år af sit liv. Digtsamlingen udkom første gang i 1979 i anledning af, at Grønland fik hjemmestyre. Strømstedet Ved det lille strømsted ligger jeg en tid med pagajen ude. Jeg ser de bløde bjerge Der som hendes skød deles af en kløft. Ofte har jeg tænkt på at ro derind lægge mig i kløften som deler bjerget, ligge midt i kløften i duftende lyng og føle bjergets varme. Ved det lille strømsted ligger jeg en tid med pagajen ude. "Jørn Riel er en glimrende fortæller, der mestrer den store latter, den tyste poesi, de flotte pointer." - Bent Mohn, Politiken Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788728584439
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 11. September 2020
  • Oplæser:
  • Peter Milling
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Strømsteder

STRØMSTEDER er digte om Jørn Riels elskede Grønland, hvor han tilbragte 10 år af sit liv. Digtsamlingen udkom første gang i 1979 i anledning af, at Grønland fik hjemmestyre.

Strømstedet
Ved det lille strømsted
ligger jeg en tid
med pagajen ude.
Jeg ser de bløde bjerge
Der som hendes skød
deles af en kløft.

Ofte har jeg tænkt på
at ro derind
lægge mig i kløften
som deler bjerget,
ligge midt i kløften
i duftende lyng
og føle bjergets varme.

Ved det lille strømsted
ligger jeg en tid
med pagajen ude.

"Jørn Riel er en glimrende fortæller, der mestrer den store latter, den tyste poesi, de flotte pointer." - Bent Mohn, Politiken

Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.

Brugerbedømmelser af StrømstederFind lignende bøger
Bogen Strømsteder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.