Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Tres kilo solskin - Hallgrímur Helgason - Lydbog

indgår i Ej serie serien

Bag om Tres kilo solskin

I Tres kilo solskin fortælles Islands historie fra en tid, hvor alt foregik på havet i en træbåd, overladt til naturens kræfter, til et samfund, der langsomt men sikkert tager alt det moderne til sig. Historien fortælles af den unge, forældreløse mand Gestur, der en kort overgang lever i velstand og luksus hos en rig fisker, men ved et tilfælde ender på en fransk fiskerbåd. Livet ombord er hårdt og umenneskeligt, så efter tre måneder får han fast grund under fødderne igen og slår sig ned i Segulfjord. Og her gør nordmændene deres indtog, lastet med alt det gode. En lys og lykkelig fremtid byder sig til, men så bliver Gestur præsenteret for sit livs hidtil største udfordring: Helt uventet står han pludselig med ansvaret for et spædbarn, ingen vil kendes ved.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788726814170
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 8. December 2021
 • Oplæser:
 • Ken Vedsegaard
Leveringstid: Straks på e-mail

Anmeldelser af Tres kilo solskin

  Beskrivelse af Tres kilo solskin

  Island, det fattigste, det koldeste og det mørkeste land i Europa i starten af det 20. århundrede. Her lever drengen Gestur, som har mistet sin mor og sin søster i et sneskred og sin far efter et forfejlet hajfiskeri. En rig fisker tager Gestur under sine vinger, og han lever i sus og dus for en stund, før han sendes tilbage til den fattige Segulfjord, han kommer fra. En poetisk bonde giver ham husly, men Gestur vil ud i verden og tager hyre på en fransk fiskerbåd. Han må opgive det hårde liv ombord og vender tilbage til bonden og Segulfjord, hvor nordmændene er begyndt at gøre deres indtog med deres sildefiskeri, gode udseende og tønder fulde af solskin. "Tres kilo solskin" er et storslået portræt af den islandske nations historie. Det er en tidløs ode til en nation og et folk, Der trods mørket og kulden og en barsk natur formår at løfte sig ind i den moderne verden. Romanen modtog Den islandske litteraturpris 2019. Hallgrímur Helgason er en af Islands helt store kunstnere. Han har en lang produktion af billedkunst, romaner, radiodramatik, skuespil, kulturessays og stand-up bag sig. På dansk er udkommet "101 Reykjavik" (2001), "Islands forfatter" (2006), "Stormland" (2008), "Lejemorderens guide til et smukt hjem" (2009), "Kvinden ved 1000°" (2013) og "Søsyg i München" (2017).

  Forlagets beskrivelse af Tres kilo solskin

  Island, det fattigste, det koldeste og det mørkeste land i Europa i starten af det 20. århundrede. Her lever drengen Gestur, som har mistet sin mor og sin søster i et sneskred og sin far efter et forfejlet hajfiskeri. En rig fisker tager Gestur under sine vinger, og han lever i sus og dus for en stund, før han sendes tilbage til den fattige Segulfjord, han kommer fra. En poetisk bonde giver ham husly, men Gestur vil ud i verden og tager hyre på en fransk fiskerbåd. Han må opgive det hårde liv ombord og vender tilbage til bonden og Segulfjord, hvor nordmændene er begyndt at gøre deres indtog med deres sildefiskeri, gode udseende og tønder fulde af solskin.
  "Tres kilo solskin" er et storslået portræt af den islandske nations historie. Det er en tidløs ode til en nation og et folk, Der trods mørket og kulden og en barsk natur formår at løfte sig ind i den moderne verden.
  Romanen modtog Den islandske litteraturpris 2019.

  Hallgrímur Helgason er en af Islands helt store kunstnere. Han har en lang produktion af billedkunst, romaner, radiodramatik, skuespil, kulturessays og stand-up bag sig.
  På dansk er udkommet "101 Reykjavik" (2001), "Islands forfatter" (2006), "Stormland" (2008), "Lejemorderens guide til et smukt hjem" (2009), "Kvinden ved 1000°" (2013) og "Søsyg i München" (2017).

  Brugerbedømmelser af Tres kilo solskin  Find lignende bøger
  Bogen Tres kilo solskin findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.