Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ung kvinde under opstigning i landskabet

Bag om Ung kvinde under opstigning i landskabet

"Vemod jeg åbner skuffen med sol men de uartige børn har vendt den solen strømmer direkte ned på gulvet og brænder hul i tæppet i fryseren i køkkenet er der sjældent sne nok børnenes kælk står ubenyttet måske er det dét de hævner men sne er dyr hvis det skal være den hvide min kone har igen ladet græsset gro i sengen hun ved det irriterer mig og jeg ikke bryder mig om dyrene jeg sætter mig vemodigt i badeværelset hvor regnen kan øse ned i dagevis uden ekstra påfyldning det bløde, farveløse vand skal være godt for éns teint min familie hamrer på døren råber at de fortryder deres stemmer lyder svage og sårbare gennem regnen" Mange af digtene i Jannick Storms digtsamling "Ung kvinde under opstigning i landskabet" giver genlyd af Grønland, Island og Færøernes vilde landskaber, og det samme dybtliggende vemod, som går igen i forfatterskabet, giver digtene en personlig dybde og en klang, der er ganske særlig for Jannick Storm. Den danske digter og forfatter Jannick Storm (1939-2015) debuterede i 1971 med digt- og novellesamlingen "Miriam og andre". Siden er det blevet til en lang række digtsamlinger, romaner og novellesamlinger. Ved siden af sit virke som forfatter har Jannick Storm ernæret sig som oversætter og redaktør for tidsskriftet Limbo.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711715086
  • Udgivet:
  • 9. Februar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Ung kvinde under opstigning i landskabet

"Vemod

jeg åbner skuffen med sol
men de uartige børn har vendt den
solen strømmer direkte ned
på gulvet og brænder hul i tæppet

i fryseren i køkkenet
er der sjældent sne nok
børnenes kælk står ubenyttet
måske er det dét de hævner
men sne er dyr
hvis det skal være den hvide

min kone har igen ladet
græsset gro i sengen
hun ved det irriterer mig
og jeg ikke bryder mig om dyrene

jeg sætter mig vemodigt
i badeværelset hvor regnen
kan øse ned i dagevis
uden ekstra påfyldning

det bløde, farveløse vand
skal være godt for éns teint
min familie hamrer på døren
råber at de fortryder

deres stemmer lyder svage
og sårbare gennem regnen"

Mange af digtene i Jannick Storms digtsamling "Ung kvinde under opstigning i landskabet" giver genlyd af Grønland, Island og Færøernes vilde landskaber, og det samme dybtliggende vemod, som går igen i forfatterskabet, giver digtene en personlig dybde og en klang, der er ganske særlig for Jannick Storm.

Den danske digter og forfatter Jannick Storm (1939-2015) debuterede i 1971 med digt- og novellesamlingen "Miriam og andre". Siden er det blevet til en lang række digtsamlinger, romaner og novellesamlinger. Ved siden af sit virke som forfatter har Jannick Storm ernæret sig som oversætter og redaktør for tidsskriftet Limbo.

Brugerbedømmelser af Ung kvinde under opstigning i landskabetFind lignende bøger
Bogen Ung kvinde under opstigning i landskabet findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.