Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ved Sandåen

- pastoralsonate

Bag om Ved Sandåen

“Gyrdir Eliasson besidder nogle af de samme egenskaber, som jeg-fortælleren i 'Ved Sandåen'. Han kan få næsten alt ud af ingenting. Hans sprog er enkelt, men med disse pludselige skred i sig – af betydning, uhygge og indsigt, hvor lag i personligheden afdækkes, og læseren kikker ind lige dér, hvor det gør ondt.” – Weekendavisen “(...) en af de mest tankefulde og tankevækkende bøger, jeg længe har læst. (…) For mit vedkommende er bogens litterære intensitet og selvbevidsthed fuldkommen uimodståelig.” – Kristeligt Dagblad “Smuk, helstøbt, tankevækkende roman (…) En af de bedste bøger, jeg har læst længe.” – Litteratursiden.dk “Ren magi fra Elíasson.” – Dansk BiblioteksCenter “Det er morsomt. Det er også dybsindigt. (…) som veltempereret sproglig musik.” – Information “'Ved Sandåen' er et fund for den, der vil studere skrivekunstens åsted. Eller for at blive i forfatterens billedsprog, den er ikke så meget en pastoralsonate som en etude, et svært, men fuldstændig gennemsigtigt stykke.” – Politiken, 4 HJERTER “… et naturevangelium om et poetisk drømmerige langt mod nord, om menneskets ensomhed og om tilværelsens umulighed sat op mod utopien.” – Nordjyske Stiftstidende, 5 STJERNER “Sikke en forunderlig bog (…) Sikke et stykke fortryllende litterær musik. (…) en af de lykkelige litterære overraskelser, man af og til kan være så heldig at falde over.” – Bogbloggendotcom Én mand, to campingvogne og en række opgør med fortiden. Det er scenen for denne lille, stille roman om kampen for at få naturen til at leve i maleriet. Den er i slægt med Henry David Thoreaus 'Walden' og Edward Abbeys 'Desert Solitaire' og bærer blandt andet mottoet “Alle kender det gavnliges nytte, men ingen forstår det formålsløses nytte”.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788792286581
 • Udgivet:
 • 9. Maj 2012
Leveringstid: Straks på e-mail

Anmeldelser af Ved Sandåen

  Beskrivelse af Ved Sandåen

  “Gyrdir Eliasson besidder nogle af de samme egenskaber, som jeg-fortælleren i 'Ved Sandåen'. Han kan få næsten alt ud af ingenting. Hans sprog er enkelt, men med disse pludselige skred i sig – af betydning, uhygge og indsigt, hvor lag i personligheden afdækkes, og læseren kikker ind lige dér, hvor det gør ondt.” – Weekendavisen

  “(...) en af de mest tankefulde og tankevækkende bøger, jeg længe har læst. (…) For mit vedkommende er bogens litterære intensitet og selvbevidsthed fuldkommen uimodståelig.”
  – Kristeligt Dagblad

  “Smuk, helstøbt, tankevækkende roman (…) En af de bedste bøger, jeg har læst længe.”
  – Litteratursiden.dk

  “Ren magi fra Elíasson.”
  – Dansk BiblioteksCenter

  “Det er morsomt. Det er også dybsindigt. (…) som veltempereret sproglig musik.”
  – Information

  “'Ved Sandåen' er et fund for den, der vil studere skrivekunstens åsted. Eller for at blive i forfatterens billedsprog, den er ikke så meget en pastoralsonate som en etude, et svært, men fuldstændig gennemsigtigt stykke.”
  – Politiken, 4 HJERTER

  “… et naturevangelium om et poetisk drømmerige langt mod nord, om menneskets ensomhed og om tilværelsens umulighed sat op mod utopien.”
  – Nordjyske Stiftstidende, 5 STJERNER

  “Sikke en forunderlig bog (…) Sikke et stykke fortryllende litterær musik. (…) en af de lykkelige litterære overraskelser, man af og til kan være så heldig at falde over.”
  – Bogbloggendotcom

  Én mand, to campingvogne og en række opgør med fortiden. Det er scenen for denne lille, stille roman om kampen for at få naturen til at leve i maleriet. Den er i slægt med Henry David Thoreaus 'Walden' og Edward Abbeys 'Desert Solitaire' og bærer blandt andet mottoet “Alle kender det gavnliges nytte, men ingen forstår det formålsløses nytte”.

  Forlagets beskrivelse af Ved Sandåen

  "Ren magi fra Elíasson." - DBC, Dansk BiblioteksCenter

  "Smuk, helstøbt og tankevækkende roman." - Litteratursiden.dk

  "Gyrðir Elíasson formår ligesom sin hovedperson at få næsten alt ud af ingenting." - Weekendavisen

  "Det er morsomt. Det er også dybsindigt (...) som veltempereret sproglig musik." - Information

  "... en af de mest tankefulde og tankevækkende bøger, jeg længe har læst." - Kristeligt Dagblad

  "... et fund for den der vil studere skrivekunstens åsted." - Politiken

  Én mand, to campingvogne og en række opgør med fortiden. Det er scenen for denne lille, stille roman om kampen for at få naturen til at leve i maleriet. Den er i slægt med Henry David Thoreaus "Walden" og Edward Abbeys "Desert Solitaire" og bærer blandt andet mottoet ”Alle kender det gavnliges nytte, men ingen forstår det formålsløses nytte”.

  Gyrðir Elíasson, islandsk forfatter, født 1961, modtog i 2011 Nordisk Råds Litteraturpris for novelleamlingen ”Mellem træerne”. Forfatteren debuterede i 1981 og har udgivet i alt 13 digtsamlinger, ni novellesamlinger og tre romaner. Værker af Elíasson er oversat til tysk, engelsk, norsk, svensk og dansk.

  Brugerbedømmelser af Ved Sandåen  Find lignende bøger
  Bogen Ved Sandåen findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.