Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Vendsyssel under besættelsen

- Besat og befriet

Bag om Vendsyssel under besættelsen

Om bogen ”Vendsyssel under besættelsen”: I FORÅRET 2012 blev jeg præsenteret for Pernille Pedersens ønsker og planer om at skrive en beretning om besættelsestiden i Vendsyssel med udgangspunkt i ”Harkengruppen”, hvor hendes morfar var gruppeleder. Siden har disse planer bredt sig som ringe i vandet. Resultatet er dette omfattende og veldokumenterede værk skrevet på baggrund af et meget stort kildemateriale be­stående af officielle skrivelser, dokumenter og korrespondancer samt private breve og erindringer fra ”de 5 onde år”. Her er alt, hvad enhver vendelbo bør have i sin ”bagage” for at kende en mørk og dramatisk del af sin hjemstavns historie. Andre kan roligt læse med om tyskernes grusomheder og undertrykkelse og om kvinder og mænd, der satte hele deres tilværelse ind på at bekæmpe besættelses­magten med alle midler. Det handler om mod, frygt, list, svig, sejre, nederlag, had og glæde. Af Kris Dissing. JEG BLEV for år tilbage kontaktet af Pernille Pedersen, som spurgte, om jeg ville give hende adgang til mit materiale om våbennedkastninger i Vendsyssel, idet hun var begyndt at skrive en bog om besættelsestiden i Vendsyssel. Vel egentligt Harkenområdet i første omgang, men det greb om sig. Jeg gav hende adgang til materialet og har siden fået tilsendt manuskriptet. Jeg synes, at hun har begået en bog, som det store flertal kan blive klogere af at læse. Af Søren Flensted. "Airwar over Denmark" DETTE ER BOGEN om modstandsbevægelsen i Vendsyssel. Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel. Af tidligere modstandsmand Knud Christensen. PÅ EGNE vegne giver jeg dette pragtfulde og værdifulde værk de bedste anbefalinger og den største anerkendelse. Ved hjælp af tekst, dokumenter og fine billeder beskriver bogen på en forståelig, indgående og fyldestgørende måde om frihedskampen mod den tyske besættelsesmagt i Vendsyssel. Pernille Pedersen har flittigt, roligt og vedholdende søgt den viden og de arkivalier og kontakter, som er baggrunden for dette fine resultat. Af Annie Langberg, modstandskvinde og kurer i Toldstrupstaben i 1944 og flygtning i Sverige i 1945.Her kan du læse mere: https://www.besaettelsenijylland.dk/ Denne bog genudkom i 5. oplag, den 1. august 2021.Copyright © Forlaget Vrejlev. ISBN: 978-87-999924-0-9

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788799992409
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 712
 • Udgivet:
 • 4. August 2017
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 215x305x48 mm.
 • Vægt:
 • 2822 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 26. Juli 2024

Beskrivelse af Vendsyssel under besættelsen

Om bogen ”Vendsyssel under besættelsen”:

I FORÅRET 2012 blev jeg præsenteret for Pernille Pedersens ønsker og planer om at skrive en beretning om besættelsestiden i Vendsyssel med udgangspunkt i ”Harkengruppen”, hvor hendes morfar var gruppeleder. Siden har disse planer bredt sig som ringe i vandet. Resultatet er dette omfattende og veldokumenterede værk skrevet på baggrund af et meget stort kildemateriale be­stående af officielle skrivelser, dokumenter og korrespondancer samt private breve og erindringer fra ”de 5 onde år”. Her er alt, hvad enhver vendelbo bør have i sin ”bagage” for at kende en mørk og dramatisk del af sin hjemstavns historie. Andre kan roligt læse med om tyskernes grusomheder og undertrykkelse og om kvinder og mænd, der satte hele deres tilværelse ind på at bekæmpe besættelses­magten med alle midler. Det handler om mod, frygt, list, svig, sejre, nederlag, had og glæde. Af Kris Dissing.

JEG BLEV for år tilbage kontaktet af Pernille Pedersen, som spurgte, om jeg ville give hende adgang til mit materiale om våbennedkastninger i Vendsyssel, idet hun var begyndt at skrive en bog om besættelsestiden i Vendsyssel. Vel egentligt Harkenområdet i første omgang, men det greb om sig. Jeg gav hende adgang til materialet og har siden fået tilsendt manuskriptet. Jeg synes, at hun har begået en bog, som det store flertal kan blive klogere af at læse. Af Søren Flensted. "Airwar over Denmark"

DETTE ER BOGEN om modstandsbevægelsen i Vendsyssel. Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel. Af tidligere modstandsmand Knud Christensen.

PÅ EGNE vegne giver jeg dette pragtfulde og værdifulde værk de bedste anbefalinger og den største anerkendelse. Ved hjælp af tekst, dokumenter og fine billeder beskriver bogen på en forståelig, indgående og fyldestgørende måde om frihedskampen mod den tyske besættelsesmagt i Vendsyssel. Pernille Pedersen har flittigt, roligt og vedholdende søgt den viden og de arkivalier og kontakter, som er baggrunden for dette fine resultat. Af Annie Langberg, modstandskvinde og kurer i Toldstrupstaben i 1944 og flygtning i Sverige i 1945.Her kan du læse mere: https://www.besaettelsenijylland.dk/

Denne bog genudkom i 5. oplag, den 1. august 2021.Copyright © Forlaget Vrejlev. ISBN: 978-87-999924-0-9

Brugerbedømmelser af Vendsyssel under besættelsenFind lignende bøger
Bogen Vendsyssel under besættelsen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.