Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne bog vil vende op og ned på hvad du opfatter som sygdom og sundhed. Den model der præsenteres her vil være en åbenbaring for nogen og en provokation for andre.. En stor del af de sygdomme vi idag opfatter som dårligdom er i følge bogens model, kroppens naturlige helbredelsesproces, som vi kan understøtte i større eller mindre grad. Traditionel lægekunst afvises således ikke, men bør anvendes i samspil med forståelsen af kroppens egne effektive helbredelsesprocesser. Tankerne bag bogen giver håb for mange mennesker. Et håb som mange gange er afgørende for hvor godt de har det, deres livskvalitet, og chance for at overkomme kroniske eller alvorlige lidelser. Gennem teori og cases fremlægges dette revolutionerende paradigme.
En fuldt opdateret 2. udgave af det bedste og sundeste alternativ til potenspiller. Ved hjælp af bogens øvelser kan muskulaturen i mandens bækkenbund forstærkes væsentligt. Når mandens penis ændrer karakter fra regnorm til anakonda, er det ikke ved hjælp af magi, selv om det måske kan virke sådan. Det drejer sig om forholdsvis simple kropslige processer. I lighed med hvad der gælder for resten af kroppen, kan disse processer forbedres ved hjælp af træning. Træningen hjælper både på rejsningen, til at holde tæt og til at tømme de sidste dråber ud efter vandladning. Bogen henvender sig til alle, som ønsker at vedligeholde, forbedre eller genvinde bækkenbundens funktioner. Søren Ekman er bevægelsespædagog og underviser på Gotvedskolen.
Det er ikke let at være læge, men det er svært at være patient, når der ikke bliver lyttet til en, og når man selv har gjort en indsats for at opklare baggrunden for sine symptomer og mulige diagnoser. Det er en realitet i dag, at man ved blot at skrive sine fire værste symptomer som søgeord på computeren kan finde frem til en mulig diagnose i mere end 85% af tilfældene. Så er det frustrerende, hvis lægen ikke vil lytte og hjælpe med at sortere det, man har fundet frem til. Mange, især kvinder og ældre, har et uopdaget for lavt stofskifte. Bogen Stop Stofskiftevanviddet er udtryk for en patientrevolution mod årtiers dårlige behandling af stofskiftelidelser. Den indeholder en opdateret viden om stofskiftesygdomme, binyreproblemer og andre hormoner og er skrevet af en mangeårig stofskiftepatient, der har samlet viden fra specialister, men også fra mange tusinder stofskifteramte fra hele verden, der har videregivet deres praktiske erfaringer. Anledningen til bogen er forfatterens problemer med at tåle et lægemiddel med syntetisk T4 stofskiftehormon. Det skal for at virke i kroppen omdannes til det aktive T3, hvilket en stor del stofskiftramte har problemer med og derfor har måttet døje med bivirkninger af lægemidler med T4 hormon og manglende virkning på symptomerne. Langt de fleste har erfaret, at behandling med naturligt ekstrakt af skjoldbruskkirtler, der indeholder alle de naturlige stofskiftehormoner, også T3, har bedret eller fjernet deres symptomer, især hvis deres binyrer er blevet støttet. Det var tidligere en normal og vel tolereret behandling, men fra begyndelsen af 1960-erne, hvor syntetisk medicin vandt frem, blev det bagtalt, da medicinalindustrien og lægerne fejlagtigt hævdede, at man ikke kunne stole på det naturlige ekstrakt. Kvantefysikeren Fritjof Capra skrev for 30 år siden i bogen ”The turning point”, at den moderne videnskabelige medicin stadig følger den bio-medicinske model, hvor kroppen ses som en maskine og sygdom som fejl i maskineriet. Lægens job er at reparere maskinen. Man ved mere og mere om mindre og mindre dele af organismen som følge af udviklingen inden for cellebiologi og molekylær biologi, men man har mistet synet på patienten som et menneske og reduceret sundhed til en mekanisk funktion.
Jens Kusk Jensen (1866-1936) stod til søs som 17-årig og læste siden til styrmand. Elleve år tog det ham at skrive førsteudgaven af Haandbog i Praktisk Sømandsskab, fire gange led skibe, Kusk Jensen var med på, skibbrud, og manuskripterne gik tabt. Førsteudgaven udkom i 1901, men stadig blev der skrevet og ikke mindst tegnet videre på værket, og udgaven fra 1924 blev den endelige med dens mange detail-illustrationer . En kæmpe bedrift og et hovedværk i maritim dansk litteratur. En guldgrube for alle der interesserer sig for de gamle skibe – eller selv sejler med sejl. Bogen giver svar på alle spørgsmål, der angår sejlskibe: om rigning, sejl, ankre, manøvrering, stuvning af last, om haveri, stillinger og skikke om bord, de gamle kommadoer – endda på flere sprog – vejledning i sejlmagerarbejde og mere til. Udgaven her er et præcist og komplet fotografisk optryk af originalen. Den er desuden blevet forsynet med et stikordsregister, der gør det ud for en maritim ordbog og giver mulighed for nemt at finde rundt.
Om morgenen den 8. april 2009 fortalte Thomas Oldrups kæreste ham, at to blå streger på en lille strimmel pap netop havde meddelt hende, at hun var gravid – og at han skulle være far. I deres søgen efter information om, hvad der nu lå foran dem, blev kæresten mødt af talrige bøger om emnet. Tykke og tynde, alvorlige og sjove, af jordemødre og kendte mødre i al almindelighed. Han selv blev derimod mødt af et forkølet lille udvalg, hvor mænd som regel er sådan nogle anstrengende og distraherende typer, der flakser rundt i periferien og mest er til besvær, fordi de hele tiden vil have sex.Med Du skal være far har Thomas Oldrup taget sagen i egen hånd og skrevet den bog, han selv manglede. Det er en bog, som tager det at blive far seriøst, og som uhøjtideligt og med masser af lune og humor fortæller om alt det, man går og tumler med i den situation: Vil ens liv nu forandre sig fuldstændigt? Hvornår skal man fortælle sine venner og forældrene, at man skal være far? Og hvad er egentlig en nakkefoldsscanning…? Og hvad er det man skal igennem, når ens søde kæreste rammes af kvalmeanfald, voldsomme humørsvingninger og uimodståelig trang til kl. 2 om natten at få nogle lune frikadeller med asier – NU! Om man læser bogen uge for uge eller ud i ét stræk kan være lige godt. Men bogen er skrevet, så mænd gider læse med, selvom der sikkert også er nogle vordende mødre, som kunne lære noget…Bogen er smækfyldt med information om barnets og kærestens udvikling – og om alt det, som de fleste kommende fædre gennemlever i løbet af de 40 uger på vej på mod den nye titel som FAR!
Sygepleje til den akut syge patient – et curologisk perspektiv har ABCDE-princippet som udgangspunkt for sygeplejeinterventionerAt være akut syg er ikke knyttet til en bestemt medicinsk diagnose. Situationen kan opstå uden forudgående sygdom eller som en forværring af kronisk sygdom Uanset hvor den akutte sygdom opstår, er der sygeplejersker involveret i plejen og behandlingen. Så godt som alle sygeplejersker møder den akutte patient og skal derfor have grundlæggende viden om og færdigheder i at kunne akut syge mennesker. Synsvinklen er sygeplejerskens, dvs. et curologisk perspektiv, hvis arbejde dog ikke kan ses isoleret. Mange faggrupper er involveret i pleje og behandling af den akutte patient, hvorfor det tværfaglige samarbejde også beskrives i bogen. Sygepleje til den akut syge patient – et curologisk perspektiv har fokus på den voksne patient med en akut sygdom inklusive den kritiske fase af den akutte sygdom. Den omhandler såvel den medicinske som den kirurgiske patient, mens den rent intensive behandling og pleje er ikke denne bogs ærinde. Målgruppen er sygeplejestuderende på modul 10-14 samt nyuddannede sygeplejersker. Bogen er således både en lærebog til studiet og en opslagsbog, som kan anvendes efter endt uddannelse.
Timothy Ferriss stiller i sin bog 4-timers arbejdsuge spørgsmålstegn ved vores tendens til at sætte lighedstegn mellem arbejdsliv og livet i sig selv. Ferriss tænker fremtiden ind i nutiden - er provokerende og innovativ og rammer noget i ethvert moderne stresset menneske, som gerne vil have tid til mere livskvalitet. I bogen får vi Timothy Ferriss´ opskrift på, hvordan han som selvstændig erhvervsdrivende ændrede egne arbejdsvaner, byggede sit firma op på en anderledes måde og fik mere livskvalitet. Det er en manual for mindre firmaer og enmandsfirmaer, der viser, hvordan man kan udlicitere i lighed med globale firmaer.Bogen udkom oprindeligt i 2007, og i 2008 udkom den på dansk på forlaget Borgen.
Danmark konkurrerer i stigende grad på viden og kreativitet. Derfor skal virksomhederne sørge for at få det bedste ud af de højtspecialiserede, kreative medarbejdere, som skal producere det, Danmark skal leve af i fremtiden.De medarbejdere, som går til arbejdet med dyb viden og stærk drivkraft, er ofte med en vis foragt blevet kaldt ”primadonnaer”. De stemples som mennesker med store egoer, høje krav og en forkælet indstilling, som gør livet surt for ledere og kolleger.Bogens forfatter har gennem en årrække studeret primadonnaerne og deres arbejdspladser, og på baggrund af fire års feltstudier på Det Kongelige Teater har hun udviklet ny motivations- og ledelsesteori. Den konsulentrapport, som Helle Hedegaard Hein udarbejdede om Den Kongelige Ballet, har efterfølgende fået stor opmærksomhed i medierne.Bogen skelner mellem forskellige medarbejdertypers forskellige motivationsprofiler og ledelsesbehov. En af disse medarbejdertyper er primadonnaen, som i denne bog bliver mødt af en helt ny forståelse. Det bliver tydeligt, hvor vigtigt det er, at ledelsen understøtter og fremmer den drivkraft og entusiasme, som vi møder hos primadonnaen.Bogen indeholder hverken værktøjer eller modeller, men lægger op til at lederen konstant reflekterer over sin ledelsespraksis og over, hvad der motiverer de forskellige typer af medarbejdere.Cases fra en lang række arbejdspladser herunder Det Kongelige Teater understøtter bogens budskaber om ledelse af de højtspecialiserede, kreative medarbejdere.
Ydmyg spørgen er den ædle kunst at få den anden til at fortælle frit, at stille spørgsmål, som man ikke i forvejen kender svaret på, og at opbygge en relation baseret på nysgerrighed og interesse for den anden.Når vi interagerer med andre mennesker – især dem, vi skal lede – sker det alt for ofte, at vi bare fortæller dem, hvad vi tror, de har brug for vide. Og det virker sjældent efter hensigten. Vi skal i stedet lære at spørge, at spørge ydmygt, med ægte interesse. Vi skal overvinde de kulturelle, organisatoriske og psykologiske barrierer, der afholder os fra at spørge, fordi, når vi spørger ydmygt, bliver vi bedre til at udvikle nye ideer, at undgå katastrofale fejl og vi opnår autentiske relationer baseret på tillid og respekt.At spørge styrker vores manøvredygtighed overfor vores medmennesker og i de organisationer, vi er i.
Bogen er en opslagsbog om fremstilling af vin. Den giver svar på alle de spørgsmål, der kan dukke op undervejs, hvad enten det gælder fremstillingen hvide, rosé, røde eller hedvine, cider, mjød eller mousserende vine, valg af redskaber, frugtsorter, måling af alkoholprocenter, sød- eller tørhedsgrad o.m.a
Manipulation er den reviderede udgave af Klaus Kjøllers bog fra 1991. Den har siden udgivelsen solgt 25.000 eksemplarer i.Bogen handler om, hvordan man manipulerer med andre mennesker for at få sin vilje. Den er derfor blevet kaldt den ækleste bog. Men det er også en bog der kan ændre ens liv.Bogen viser, hvordan man opfatter hinanden, og hvordan man styrker sit image over for ´modstanderen´. Den gennemgår persontyper og en lang række metoder, som man kan bruge til at manipulere i forskellige situationer: Hvordan får man sin vilje over for tryghedsnarkomaner, karrieremagere, fanatikere, skrankepaver. Skal man hidse sig op, snakke modstanderen efter munden, gøre hende utryg, bekræfte hendes opfattelse osv.?Bogen er også en vaccination mod manipulation: Hvordan undgår man at blive manipuleret? Hvad, hvem og hvornår skal man passe på?Denne nye, reviderede udgave er tilpasset det nye årtusindes skærpede krav og ændrede livsvilkår, og det har gjort den om muligt endnu mere nødvendig. Med sine nye kapitler om indoktrinering (systematisk manipulation) og hjernevask er den yderst relevant i en tid, hvor medierne er fulde af f.eks. terrorangst og nye fjendebilleder.
Nyskrevet og moderne gennemgang af den nordiske mytologi og religion med omkring 850 alfabetisk ordnede artikler. Alt om de store personligheder, beskrivelse af begreber og symboler samt artikler om de skriftlige kilder, fx Saxo og de islandske sagaer. Derudover fortæller bogen om den nordiske mytologis efterliv i fx kunst og litteratur samt om asatroen i nutiden - bl.a. om organisationen Forn Siðr, der i 2003 blev godkendt som trossamfund. Spredt i bogen er der bokse med de store mytefortællinger. Rigt illustreret.
Denne klassiske havebog blev udgivet første gang i Danmark i 1980. Den nye udgave er stærkt revideret, udvidet og er trykt i farver. For Frank Erichsen, bonderøven fra DR, var Håndbog i selvforsyning hele grunden til, at han blev selvforsynende. Som 11-årig fandt han bogen på skolebiblioteket, og det blev hans bibel. I denne bog får man alt den nødvendige information om selvforsyning – levende fortalt og rigt illustreret. Skrevet af legenden indenfor selvforsyning, John Seymour, og anbefalet af Bonderøven.
Nogle af symbolleksikonnets centrale områder er: Naturfænomener (fx kosmos, Solen, Bjerg, vand), dyr (fx abe, bjørn, sommerfugl, øje, smil), mytologiske og religiøse figurer og begreber (fx Sisyfos, Samson, rite, rent og urent), folklorens figurer og genrer (fx Snehvide, sagn og sagnfolk), idehistoriske typer og litterære figurer (fx Don Juan, boheme, vandringsmand), eksistensens grundbegreber, ofte i modsætningespar (fx livsaldre, døden, sjæl og legeme), redskaber og genstande (fx våben, scepter, segl, tøj, smykker, maskiner), kulturhistoriske fænomener bredt forstået (fx land og by, nationale symboler, politiske ideologiers symboler, mad og drikke, leg, sport, reklame), litterære og sproglige begreber (fx ord, skrift, legende). Den mere håndfaste brug af symboler og deres tydning, som findes i okkulte, alkymistiske og delvist psykoanalytiske kredse, strejfes undertiden, men er ikke noget hovedærinde for bogen.
Hvordan bliver man et mere effektivt menneske? At være et ansvarligt menneske med stor livskraft kræver, at man tager ansvar for sig selv. En bog om de 7 gode vaner, der giver dig personligt lederskab. Stephen R. Coveys klassiker, 7 gode vaner, udkommer nu i en ny og revideret udgave, hvor alle væsentlige begreber er blevet nyoversat, så de fremstår korrekte i forhold til den måde, de bruges på i dag. Nu også med en arbejdsbog, der indeholder øvelser i at bruge vanerne og mulighed for at skrive notater, fastholde tanker og skrive løbende selvvurderinger. Den reviderede udgave og arbejdsbogen passer naturligvis sammen. Vane 1: Vær proaktivVane 2: Begynd med slutningenVane 3: Gør det første førstVane 4: Tænk vind/vindVane 5: Søg først at forstå …derefter at blive forståetVane 6: Skab synergiVane 7: Slib saven 7 gode vaner findes i en hæftet udgave og som paperback, som indbunden gavebog eller i en særlig miniudgave der er hurtig og letfordøjelig. Derudover findes den som lydbog.Oversætter: Annette Rosenberg
Tramp nye stier En coach og en hjerneforsker giver dig i denne bog recepten på, hvordan dit nytårsforsæt i år skal lykkedes: Det handler om at trampe nye stier i din hjerne! Vaner udgør motorveje i hjernen. I stedet for at forsøge at slette de veje, vi vil af med, skal vi gå efter at opdyrke nye forbindelser. Det første er nemlig umuligt, mens det andet er let. Du skal trampe en ny sti og lade de gamle stier gro til stille og roligt, når de ikke er nyttige længere.Du skal også opbygge evnen til at lære af dine succesfulde vaneændringer, af strukturen i dine gode vaner. Og så skal du i øvrigt vælge en metode, hvor du dels tager små skridt (for så bliver hjernen medspiller), dels hjælper dig med at fastholde proportionerne i din forandring. Hvorfor skal man lære sig selvcoaching?Forfatterne Anette Prehn og Kjeld Fredens har tre gode grunde til at lære selvcoaching: Du er sammen med dig selv hele tiden! Hører du til blandt flertallet – der har en benhård indre kritiker – vil det gøre en stor forskel at coache dig selv konstruktivt. Selv hvis du samarbejder med en coach omkring forandring i dit liv, og f.eks. har en times session hver 14. dag, har du stadig 335 timer alene i samme tidsrum. Her står og falder din succes med din evne til at være din egen bedste motivator og selvregulator. Stadigt flere oplever forventning om selvledelse i deres arbejde: At kunne planlægge, gennemføre og udvikle arbejdet selvstændigt – med virksomhedens mål og værdier for øje. Hvad enten du er en selvledende medarbejder, i en satellitfunktion, selvstændig eller leder et sted, hvor det er ”koldt på toppen”, er bogen her for digForfatterne giver ikke ”hurtige fix” til forandring. De giver i stedet indsigt i hjernens spilleregler, så læseren kan tage højde for dem og tænke dem ind i sine kreative strategier. Man starter med at læse bogen og lave de enkle, kraftfulde øvelser.
Siden sidste udgave er der sket flere væsentlige ændringer og tilføjelser til politiloven. Dels har lovgiverne, på baggrund af en dom fra Menneskerettighedsdomstolen, i § 3 præciseret, hvad der skal forstås ved en frihedsberøvelse, således at begrebet efter politiloven svarer til den definition, der arbejdes med efter EMRK art. 5. Dette betyder at begrebet nu bør fortolkes mere snævert end tidligere, således at vægten lægges på intensiteten af indgrebet. Præciseringen får betydning for bestemmelserne i PL §§ 3, 5, 8, 9, 10, 11 og 13. Desuden er der tilføjet nye bestemmelser i § 2 a om tværgående informationsanalyse og i§ 6 a om oprettelsen af skærpede strafzoner. Endelig er der tilføjet et helt nyt kapitel 6 a med paragrafferne 24 a-24 e om Forsvarets bistand og beføjelser til at løse politimæssige opgaver. Samtidig er praksis ført ajour med en del nye domme og administrative afgørelser.Kommentaren er afsluttet i januar 2020.
”Danmarks største erhvervsskandale” er sammenbruddet i oliehandelsselskabet OW Bunker blevet kaldt i pressen. Og som sådan er sagen blevet fremstillet i offentligheden. Noget helt andet er, hvordan de ca. 600 ansatte, der havde deres daglige gang i firmaet, oplevede kollapset. Hvornår fandt de ud af, at der var noget galt? Hvordan oplevede de selve konkursen? Og hvordan ser de på efterspillet?Jakob Skouboe har talt med en lang række af de tidligere ansatte i OW Bunker og giver her beretningen om alt det, der foregik inde bag murene i OW Bunker. Det er en insiderfortælling om flittighed og dygtighed såvel som dårlig ledelse og manglende gearing til en børsnotering – og ikke mindst om grådighed!
I 1992 gik startskuddet på et af de mest ambitiøse projekter inden for botanikken i nyere tid: Atlas Flora Danica. Medlemmer af Dansk Botanisk Forening inddelte landet i 1.300 kvadrater på hver 5 X 5 kilometer fordelt i hele landet og gik i gang med at undersøge floraen.Kvadrat for kvadrat, år for år og egn for egn har fritidsbotanikere, professionelle såvel som amatører, organiseret under Dansk Botanisk Forening registreret voksesteder for vilde planter i alle egne af landet.Det er blevet til næsten 1 million fundoplysninger fordelt på cirka 3.000 plantearter. De udgør grundlaget for de 2.125 udbredelseskort, der præsenteres i bogen, som nu – 23 år efter opstarten – endelig er færdig.For alle fundne arter og underarter gøres kort rede for, hvornår og hvordan de er kommet til landet, hvilke voksesteder de foretrækker, og hvor i landet de er fundet. Der gives også et bud på, om de er blevet sjældnere eller mere almindelige. De mange informative baggrundskapitler giver forståelse for, hvorfor planterne vokser, hvor de gør. Derved får man optimalt udbytte af at studere udbredelseskortene og opnår en større glæde ved at finde, iagttage og udforske planterne i naturen
MED ELEFANTEN PÅ ARBEJDE er en arbejdsbog, der handler om den svære bevægelse fra undgåelse til handling. Den guider med hjælp, støtte og tips til at sætte i gang netop dér, hvor det vil gøre en forskel for den enkelte, gruppen og den samlede organisation.MED ELEFANTEN PÅ ARBEJDE tager fat i ti svære udfordringer i arbejdet med elefanter i grupper og organisationer:1. Hvad gør jeg, når jeg ikke ser signalerne?2. Hvad gør jeg, når jeg undgår det, jeg er utryg ved?3. Hvad er næste skridt, når jeg træder ind i det uvisse og står i det svære?4. Hvordan får jeg sagt det svære?5. Hvad gør jeg, når der ikke er psykologisk tryghed?6. Hvad gør jeg, når der er magt i rummet?7. Hvordan møder jeg selviscenesættelse og forstillelse?8. Hvad gør jeg, når det altid er mig, der ”er den”?9. Hvordan tager jeg fat i de store elefanter, der har levet alt for længe?10. Hvad er den rette timing og dosering, når jeg skal adressere elefanter?MED ELEFANTEN PÅ ARBEJDE henvender sig til alle, der gerne vil turde mere, vove mere og engagere sig mere i at tale om det svære og bidrage til at skabe psykologisk trygge grupper og organisationer.
Denne udgave er illustreret med en lang række fascinerende, instruktive og interessante fotos, tegninger, portrætter og tegneserier. En fascinerende enmandsfærd gennem virkeligheden, videnskaben og videbegærligheden - fra Big Bang til menneskets molekyler og fra galaksernes grænseland til atomernes afkroge - der med god grund blevet en international bestseller. Her er bogen, der besvarer alle de allermest nærliggende naturvidenskabelige spørgsmål, så enhver kan forstå det. »Formidlet så fremragende, at enhver læser må frydes, undres og undertiden endda grine højlydt undervejs« ***** Lars Henrik Aagaard, Berlingske Tidende Bill Bryson er ikke meget for at rejse, siger han selv. Til gengæld er han inden for hjemmets fire vægge umættelig i sin nysgerrighed efter at forstå den fascinerende verden omkring ham, inden i ham, deroppe og dernede. Historien om næsten alting er resultatet af hans enmandsfærd gennem virkeligheden, videnskaben og videbegærligheden, hvor han forsøger at begribe alt, der er sket og som findes - lige fra Big Bang til menneskets molekyler, og fra galaksernes grænseland til atomernes afkroge. Hvad han ser på sin færd, skildrer han i et livfuldt og dagligdags sprog, og han besvarer præcis de spørgsmål, som enhver anden interesseret person kunne finde på at stille. Bogen er fyldt med facts, forklaringer og fortællinger - skrevet i et sprog, der vel er underholdende og dagligdags, men samtidig så præcist, som man har ret til at forlange det af førsterangs naturvidenskabelig formidling. Historien om næsten alting er netop den bog, som mange af os har gået og ventet på - hvor vi for første gang ikke behøver skamme os over at stille de allermest nærliggende naturvidenskabelige spørgsmål. Allerbedst er, at bogen også besvarer langt de fleste af dem ...
Frank Erichsen - ung, seriøs bondemand på Djursland - giver i denne bog sit bud på, hvordan man på én sæson klarer: - at bygge et drivhus, - høste sine æbler og lave cider af dem (sammen med nabo Claude), - holde gæs og bygge dem et hus, - lave sin egen økse, - slå sit eget hø med egen hjemmekonstruerede le, - få det bedste udbytte af sine bønner i køkkenhaven – og få det daglige arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed. ”Siden ganske ung har jeg haft en stor interesse for at arbejde med det, man under en hat kan kalde for selvforsyning. Selvforsyning som målet og midlet for min tilværelse var dog noget der først langt senere kom ind i billedet. For mig var det og er det stadig den euforiske fornemmelse af at tilegne sig kundskaber, der gør en i stand til at klare sig selv, der var motivationen. Hvad end det så er at holde hest, sætte rypesnare, lufte en traktor eller dyrke gulerødder uden orm.”
MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.
En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.
Signe Wenneberg har skrevet den nødvendige havebog for førstegangs haveejere. Bogen giver gode råd til, hvordan man griber det hele an, når man intet ved om planter og havehold. Med masser af inspiration og konkrete ideer til indretning af den første (nye) have, så den afspejler hele familiens behov for afslapning, grill, leg, værksted og produktion af egne grønsager. Illustreret med smukke fotos af Stine Heilmann.
Ordet præstation splitter folk. Nogle taler om ’high performance’ som om præstationer og resultater er meningen med livet. For andre er præstation et fyord associeret med forestillinger om folk der bevidstløst spæner rundt i en trædemølle. Begge opfattelser er forfejlede og udtjente. At præstere kan aldrig være et mål i sig selv. Men uden præstationer kommer vi ingen vegne. De udfordringer menneskeheden står over for, kræver at vi præsterer på et ekstraordinært niveau. Derfor må vi nytænke præstation og præstationsledelse og se det i en mere nutidig og menings-fuld kontekst.For at kunne præstere på et ekstraordinært niveau er vi nødt til at slippe mageligheden og træde ind i ubehaget. Vi skal blive bedre til at møde den usikkerhed og sårbarhed som præstation og ledelse af præstation indebærer, og være villige til at gå ad veje vi endnu ikke kender for at aktivere nye lag af vores ydeevne.Bogen fordyber sig i de psykologiske og filosofiske aspekter ved ubehag i en præstationskontekst, og udforsker hvad det vil sige at være et præste-rende menneske i vores tid. En tid, som kalder på en mere meningsfuld forbindelse mellem den ydre kompleksitet og den indre verden vi også besidder.
At verden er i forandring er ikke blot en kliché, men et faktum. Og for at kunne navigere i denne foranderlige verden, har vi som mennesker, ledere, virksomheder og samfund behov for pejlemærker. En ny bog af professor Steen Hildebrandt og Michael Stubberup sætter ord på, hvad der er allervigtigst at forholde sig til i dette paradigmeskifte. Deres budskab i Bæredygtig ledelse – Ledelse med hjertet er: Vi ved ikke, hvordan verden former sig i fremtiden, så derfor bliver vi nødt til at tage udgangspunkt i en bæredygtig adfærd – helt inde fra den enkeltes mavefornemmelse og helt ud i samfundet. Det er det eneste holdbare! Den leder og den ledelse, som holder i fremtiden, er funderet inden i det enkelte menneske – som har sans for den ubrydelige sammenhæng mellem menneske, omverden og naturen. Hildebrandt og Stubberup leverer ikke "bare" en opsang om bæredygtighed, men giver læseren en tour de force i de væsentligste tankesæt, som peger ind i fremtiden, hvor bæredygtighed kan forstås på mange planer. De kommer hele vejen rundt: teorier (Scharmer, Goleman, Senge m.fl.), hjerte, hjerne, krop, tid, forpligtelser, formål med livet … Med den viden får læseren en god baggrund for refleksioner over egen (leder)praksis i verden. Og den viden forpligter, minder forfatterne om. Helt konkret har virksomheder tre slags ansvar: et ansvar for helheden (virksomheden) et ansvar for virksomhedens dele (primært mennesker i virksomheden) og et ansvar for virksomhedens omgivelser (socialt og miljømæssigt ansvar). Og er de sig ikke den sammenhæng bevidst, er deres tid kort. Bæredygtig ledelse beder læseren kigge ind i sig selv og derefter udad – og handle. Det er en krævende, men nødvendig bog!
“Op igennem 1990’erne og 00’erne har vi skabt en kultur, der alene har opfordret mennesket til at definere sig selv ved sine ambitioner, drømme og fantasier. En kultur, der reproducerer folks manglende evne til nøgternt at vurdere egne evner ved at anspore dem til konsekvent at overvurdere dem”. Så kontant er meldingen fra Morten Albæk her i bogen.Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte mennesker, som skal arbejde flittigt og gøre vores bedste hver eneste dag, hvis vi skal opleve succes og bidrage positivt til verden.Morten Albæk er Group Senior Vice President i Vestas, anerkendt som en af de mest innovative marketingdirektører i verden og adjungeret professor i Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet.I bogen deler han sine tanker om vigtigheden af at være et helt menneske i en moderne og omskiftelig verden. Han forklarer, hvorfor man hverken kan være en god leder, en god medarbejder eller et godt menneske, hvis man ikke er ærlig i omgangen med sig selv og med andre. De kontante refleksioner sættes løbende i relief med Albæks fortælling om sin egen opvækst og sine personlige erfaringer fra ungdoms- og voksenlivet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.