Bag om Bone Broth
Din mormor ved det helt sikkert, og hendes mormor vidste det uden
tvivl. Suppe kogt på knogler og ben kan noget helt unikt i forhold til
at forebygge og helbrede sygdom, og derudover er det en af naturens
allerbedste skønhedseliksirer.
Bone broth indeholder en unik kombination af letoptagelige
næringsstoffer som aminosyrer, mineraler og glucosaminer, der ud over at
styrke bindevæv, knogler, negle og hud samt immunforsvar også kan
bruges ved autoimmune sygdomme, allergier, stress og tarmsygdomme.
Bone broth kan derved noget, som individuelle kosttilskud aldrig vil
kunne – den leverer en komplet pakke af næringsstoffer, som hjælper med
til at holde dig sund, rask, stærk og smuk livet igennem.
Det handler om oldgammel kulinarisk visdom, som det 20. århundrede
fik os til at glemme i Vesten, mens man fx i Østen stadig anerkender
bone broths unikke og nærende egenskaber.
Denne lille bog er en kvikguide til enkle, smagfulde opskrifter på
alt lige fra basisopskrifter på broth til supper, smoothies, greenies,
gryderetter og risotto. Derudover gennemgås de mange helbredssfordele
ved bone broth og videnskaben bag.
Bone broth er den første i rækken af bøger om functional foods. Kommende emner i serien: Gurkemeje, Kokosolie, Præbiotika & probiotika og Korsblomstrede grøntsager.
Bogserien: Functional foods
Functional foods er et begreb, der bruges om mange typer fødevarer. I
denne nye serie af bøger anvender vi begrebet i betydningen af naturlige
fødevarer – dvs. rene, oprindelige og uspolerede af industriel
håndtering – som har kendte, sundhedsfremmende egenskaber. Nogle
fødevarer har nemlig så tydelige ekstra medicinske egenskaber, at vi
bevidst bruger dem terapeutisk, dvs. vi bruger maden som medicin.
I serien er valgt nogle af de fødevarer, som ikke er så almindelige i
den nutidige danske kogetradition, og bøgerne vil byde på
lettilgængelige, familievenlige opskrifter, som kan benyttes igen og
igen.
Vis mere