Bag om Jan Groth
″Jeg er på desperat jagt efter balancepunktet mellem noget og absolut intet ... Kunst må føles og motiveres, før den kan forklares.″
Sådan udtalte den dansk-norske kunstner Jan Groth (1938-2022), der dedikerede sin kunstneriske praksis til at undersøge linjen i tegninger, skulpturer og gobeliner. Fra lyrisk-abstrakte malerier i 1950’erne bevægede han sig til et minimalistisk og monokromt formsprog, hvor stregen blev det bærende motiv. Med sit internationale gennembrud på Betty Parsons Gallery i New York i 1972 kom han blandt ligesindede på den amerikanske avantgardekunstscene, og han er i dag repræsenteret på førende kunstmuseer i USA og Europa.
I Jan Groth. Tegninger, skulpturer og gobeliner skildrer kunsthistoriker Peter S. Meyer den kompromisløse kunstners liv og praksis. Med afsæt i en undersøgelse af tegningen i et udvidet felt åbner bogen op for intensiteten i et kunstnerskab, der mere end noget andet beskæftiger sig med kunstværkets tilblivelse og de følelser, det vækker i beskueren.
Vis mere