Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Kærlighed, olivenolie & citroner

Bag om Kærlighed, olivenolie & citroner

De vigtigste ingredienser i et lækkert, nærende måltid er citron, olivenolie – og kærlighed. I hvert fald hvis du spørger stjernekokken Mina Stone, der driver museumscaféen Mina’s på MoMA’s PS1 i New York. Med udgangspunkt i det græske køkken deler hun ud af opskrifter fra sit professionelle liv og en opvækst med en græsk familie på mødrene side. Undervejs fortæller Mina anekdoter fra et liv med mad og viser, at der er en grund til, at visse retter og tilberedningsteknikker overlever gennem århundreder: De er en forfinet kærlighedsgestus, som overleveres fra generation til generation. I bogen finder du både meze, salater, retter med kød, fisk, bønner og linser, ris- og pastaretter, desserter og morgenmad. Filosofien er klar: Mad skal være simpel. Mad skal tilberedes med opmærksomhed på detaljen og med blik for den enkelte råvares egenskaber. Og mad skal samle dine kære om bordet. Mina Stone voksede op i en tæt græsk-amerikansk familie, hvor hun lærte at lave mad af sin Yiayia, der viste hende, at mad ikke behøver være kompliceret for at være lækker, og at de fleste måltider kan piftes op med frimodige mængder citron, olivenolie og salt.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788740687750
  • Indbinding:
  • Hardback
  • Sideantal:
  • 244
  • Udgivet:
  • 10. oktober 2022
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 225x285x28 mm.
  • Vægt:
  • 1231 g.
  • BLACK NOVEMBER
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 9. november 2024

Beskrivelse af Kærlighed, olivenolie & citroner

De vigtigste ingredienser i et lækkert, nærende måltid er citron, olivenolie – og kærlighed. I hvert fald hvis du spørger stjernekokken Mina Stone, der driver museumscaféen Mina’s på MoMA’s PS1 i New York.
Med udgangspunkt i det græske køkken deler hun ud af opskrifter fra sit professionelle liv og en opvækst med en græsk familie på mødrene side.
Undervejs fortæller Mina anekdoter fra et liv med mad og viser, at der er en grund til, at visse retter og tilberedningsteknikker overlever gennem århundreder: De er en forfinet kærlighedsgestus, som overleveres fra generation til generation.
I bogen finder du både meze, salater, retter med kød, fisk, bønner og linser, ris- og pastaretter, desserter og morgenmad.
Filosofien er klar: Mad skal være simpel. Mad skal tilberedes med opmærksomhed på detaljen og med blik for den enkelte råvares egenskaber. Og mad skal samle dine kære om bordet.
Mina Stone voksede op i en tæt græsk-amerikansk familie, hvor hun lærte at lave mad af sin Yiayia, der viste hende, at mad ikke behøver være kompliceret for at være lækker, og at de fleste måltider kan piftes op med frimodige mængder citron, olivenolie og salt.

Brugerbedømmelser af Kærlighed, olivenolie & citroner



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.