Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Kampen om Centraleuropa

DE TO CENTRALEUROPÆISKE STATER POLEN OG UNGARN ER DE SENERE ÅR KOMMET PÅ KOLLISIONSKURS MED EU’S KERNEVÆRDIER. MEN KAMPEN OM HVAD CENTRALEUROPA ER, OG SKAL VÆRE, ER SLET IKKE NY. For 100 år siden, da Første Verdenskrig sluttede, var det ikke på forhånd givet, hvordan de gigantiske, centraleuropæiske landmasser skulle organiseres. Burde de være præget af tysk kultur, tysk arbejdsmoral, tysk økonomi og tysk historie, til alles bedste, natürlich, uden smålig skelen til hvad de andre folkefærd måtte mene om det? Eller burde der tværtimod oprettes et bælte af selvstændige, demokratiske bufferstater mellem de to evige aggressorer Tyskland og Rusland, for at bevare freden (og lidt for at få oprettet en selvstændig tjekkoslovakisk stat)? Eller hvad med et gigantisk, polskdomineret, multinationalt rige mellem Østersøen og Sortehavet, ligesom i de gode, gamle dage, for effektivt at stække Rusland og lige så effektivt at styrke Polen? I dag kæmpes der så igen. De liberale ledere i Vest frygter, at regeringerne i Polen og Ungarn gør EU svag og splittet ved at forbryde sig mod de fælles værdier, når det gælder demokrati- og retsstatsopfattelse. I Warszawa og Budapest hævder magthaverne derimod, at de beskytter de ægte europæiske værdier mod det dekadente, homoseksuelle, sekulære, vegetariske, cyklende, migrant- og terroristfyldte Vesteuropa.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712069942
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Udgivet:
 • 3. Maj 2022
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 147x227x23 mm.
 • Vægt:
 • 459 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 23. Juli 2024

Beskrivelse af Kampen om Centraleuropa

DE TO CENTRALEUROPÆISKE STATER POLEN OG UNGARN ER DE SENERE ÅR KOMMET PÅ KOLLISIONSKURS MED EU’S KERNEVÆRDIER. MEN KAMPEN OM HVAD CENTRALEUROPA ER, OG SKAL VÆRE, ER SLET IKKE NY.

For 100 år siden, da Første Verdenskrig sluttede, var det ikke på forhånd givet, hvordan de gigantiske, centraleuropæiske landmasser skulle organiseres.

Burde de være præget af tysk kultur, tysk arbejdsmoral, tysk økonomi og tysk historie, til alles bedste, natürlich, uden smålig skelen til hvad de andre folkefærd måtte mene om det? Eller burde der tværtimod oprettes et bælte af selvstændige, demokratiske bufferstater mellem de to evige aggressorer Tyskland og Rusland, for at bevare freden (og lidt for at få oprettet en selvstændig tjekkoslovakisk stat)? Eller hvad med et gigantisk, polskdomineret, multinationalt rige mellem Østersøen og Sortehavet, ligesom i de gode, gamle dage, for effektivt at stække Rusland og lige så effektivt at styrke Polen?

I dag kæmpes der så igen. De liberale ledere i Vest frygter, at regeringerne i Polen og Ungarn gør EU svag og splittet ved at forbryde sig mod de fælles værdier, når det gælder demokrati- og retsstatsopfattelse. I Warszawa og Budapest hævder magthaverne derimod, at de beskytter de ægte europæiske værdier mod det dekadente, homoseksuelle, sekulære, vegetariske, cyklende, migrant- og terroristfyldte Vesteuropa.

Brugerbedømmelser af Kampen om Centraleuropa

 • peter s. 24. April 2020

  TAK til Vibe Termansen. For at tage fat på og formidle en vigtig del af historien om Centraleuropa. Det er jo ikke ligefrem stof i underholdningsgenren, og det blev ofte kun til at læse 5-7 sider af gangen, fordi der var nok at fordøje, tygge og google videre på. Bogen har bidraget til at jeg har fået et helt andet og meget mere nuanceret syn på forholdene for specielt Polen og Ungarn, og for de solide udfordringer EU og dermed os alle har, med at holde sammen, men også stå fast på nogle principper, i et Europa-fællesskab med så forskellige baggrunde.
  Vibe Termansen kan slet ikke skjule hvor stor indsigt og baggrundsviden hun har om både nutid og baggrund for "Kampen om Centraleuropa" og så formår hun alligevel at formidle stoffet på en måde, så du bliver nød til at læse færdig.
  Jeg kan varmt anbefale at læse bogen. Peter Søndergaard, Halkær


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.