Bag om Pink Oyster
Østers er både elsket og hadet af danskerne. Tidligere var østers en fattigmandsspise, men i dag er de en luksus, der inviterer til nytænkende smagskombinationer og evig kreativitet i køkkenet.
Dyk ned i 30 unikke opskrifter i dit nye østersmanifest opdelt efter naturens sæsoner og farver. Brug den som et opslagsværk, en guide, eller bare som inspiration – uanset om du er garvet eller nybegynder. Du finder både klassiske opskrifter fra det franske køkken og opskrifter i den mere eksperimenterende og udfordrende ende.
Bogen tapper ind i vor tids bæredygtige tidsånd, hylder de urgamle konserveringsmetoder som syltning og fermentering, og opfordrer danskerne til at spise danske invasive østers året rundt. Det er tid til at hoppe i det bæredygtige forklæde, fordi østers er fremtiden.
Den skal frem fra hylden, når hverdagen skal gøres en lille smule mere magisk – også selvom tiden er knap.
Udover Jonas Harboe Frederiksen bidrager følgende danske mesterkokke med deres historie og identitet spejlet i en østersopskrift:
- Alexandra Bækgaard Carstensen, køkkenchef på Easy Peacy
- Nicolai Nørregaard, køkkenchef og medejer af Kadeau
- Elisabeth Madsen, dessert- og konditorchef på Falsled Kro
- Julian Elkjær, tidligere Kong Hans og nu køkkenchef på Salon
- Magnus Brandenburg Carlsen, assisterende køkkenchef på Alchemist
- Sebastian Holberg, tidligere Geranium og nu Danmarks kandidat til VM for kokke, Bocuse d'Or
Forord af Martin Kongstad
Om forfatteren
Jonas Harboe Frederiksen er kok og stifter af østers-konceptet PINK OYSTER. Han har før arbejdet på Michelin-restauranter i København og Paris, men arrangerer nu østersoplevelser, pop-ups og private spiseoplevelser. På trods af sine 29 år har Jonas Harboe Frederiksen flere priser på CV’et – herunder prisen for den mest innovative østers på Danmarks Østersfestival. Med sine bornholmske rødder er han stærkt inspireret af naturen og arbejder ud fra en bæredygtig tilgang.
Vis mere