Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Statussfæren

Bag om Statussfæren

Erling er en ung mand uden nære kontakter og føler sig omklamret af forventninger og kontrol. Han er fascineret af skønhed og fordybelse, som han dyrker gennem sit tidligt udviklede talent for musik og skak. Dog ikke nok til at skabe sig en levevej. Vi er omkring 1990, fattigfirserne præger stadig samfundet med statusræs, høj ledighed og kamp på arbejdsmarkedet, og han møder flere eksempler på social deroute. Hvordan skal det så gå ham selv? Han er cand.polit. som ballast, men hans indadvendte natur er ikke efterspurgt på arbejdspladserne. Da han omsider ansættes i en styrelse, passer han ikke ind i det til tider barokke og barske arbejdsmiljø, og han kan ikke tale i forsamlinger, som ellers hører til stillingen. Han forfalder til drømmerier og passiv fritid. Midt i denne fastlåste situation sætter en mystisk anholdelse og forsvinden gang i en udvikling, som fører til en ny uventet chance. Uddrag af bogen ”Kom herud, du var ikke til kontrol,” råbte han, mens laminatet gav efter, blev sprukkent, bøjede indad og spåner og lister løsnede sig. Indefra. Naboerne begyndte at stimle sammen midt i gården iført nattøj, forvirrede og mundlamme, turde ikke gribe ind. ”karrierekonsulenten” stod i inspektørens praktiske tøj: kanvasbukser, skovmandsskjorte og røjsere, og der var nogen, som råbte efter inspektøren og ilede over på hans kontor bag kollegiecentret. Så begyndte en ufattelig mængde sild at regne ned i gården. Flere tons begravede menneskemængden derude, som harkede og gispede under kvælningen og forstummede, og sildene blev presset ind gennem brevsprækken, fordærvede, spjættende og ildelugtende, og så vågnede han … Om forfatteren Kim Foss er oprindelig lyriker med en række bidrag til tidsskriftet Hvedekorn. Siden fulgte udgivelse af både digtsamlinger, noveller og romaner. Flere noveller er repræsenteret i antologier. Sociale og psykologiske temaer er gennemgående træk i forfatterskabet, ofte kombineret med politiske og filosofiske vinkler, som danner en slags underliggende samfundsdiagnose.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776080839
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 360
  • Udgivet:
  • 18. april 2023
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 153x220x27 mm.
  • Vægt:
  • 555 g.
  • BLACK NOVEMBER
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 25. november 2024

Beskrivelse af Statussfæren

Erling er en ung mand uden nære kontakter og føler sig omklamret af forventninger og kontrol. Han er fascineret af skønhed og fordybelse, som han dyrker gennem sit tidligt udviklede talent for musik og skak. Dog ikke nok til at skabe sig en levevej. Vi er omkring 1990, fattigfirserne præger stadig samfundet med statusræs, høj ledighed og kamp på arbejdsmarkedet, og han møder flere eksempler på social deroute. Hvordan skal det så gå ham selv? Han er cand.polit. som ballast, men hans indadvendte natur er ikke efterspurgt på arbejdspladserne. Da han omsider ansættes i en styrelse, passer han ikke ind i det til tider barokke og barske arbejdsmiljø, og han kan ikke tale i forsamlinger, som ellers hører til stillingen. Han forfalder til drømmerier og passiv fritid. Midt i denne fastlåste situation sætter en mystisk anholdelse og forsvinden gang i en udvikling, som fører til en ny uventet chance.
Uddrag af bogen
”Kom herud, du var ikke til kontrol,” råbte han, mens laminatet gav efter, blev sprukkent, bøjede indad og spåner og lister løsnede sig. Indefra. Naboerne begyndte at stimle sammen midt i gården iført nattøj, forvirrede og mundlamme, turde ikke gribe ind. ”karrierekonsulenten” stod i inspektørens praktiske tøj: kanvasbukser, skovmandsskjorte og røjsere, og der var nogen, som råbte efter inspektøren og ilede over på hans kontor bag kollegiecentret. Så begyndte en ufattelig mængde sild at regne ned i gården. Flere tons begravede menneskemængden derude, som harkede og gispede under kvælningen og forstummede, og sildene blev presset ind gennem brevsprækken, fordærvede, spjættende og ildelugtende, og så vågnede han …
Om forfatteren
Kim Foss er oprindelig lyriker med en række bidrag til tidsskriftet Hvedekorn. Siden fulgte udgivelse af både digtsamlinger, noveller og romaner. Flere noveller er repræsenteret i antologier. Sociale og psykologiske temaer er gennemgående træk i forfatterskabet, ofte kombineret med politiske og filosofiske vinkler, som danner en slags underliggende samfundsdiagnose.

Brugerbedømmelser af Statussfæren



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.