Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sus, vinge

Bag om Sus, vinge

Som 82-årig har jeg boet alene i 42 år, og i alle disse år har jeg skrevet og oversat meget, da det var en god måde at holde mig selv i gang på. Blandt disse ting har jeg også skrevet en del poesi og har nu udvalgt et antal i forskellige genrer, som jeg har samlet i et manuskript, hvor digtene er grupperet under følgende overskrifter: Årstider, Minimalpoesi, Dit og dat, Evigheden samt Efterskrift. Formålet med at skrive disse digte har blot været at formulere indre og ydre oplevelser i et poetisk sprog, der giver et andet indtryk end en prosatekst, og formålet med en udgivelse er at formidle disse indtryk til andre mennesker i håbet om at glæde og fornøje. Uddrag af bogen Forårsrengøring En genbestemt detalje gør sig gerne gældende, når forårssolen titter frem og bringer krogenus og kantestøv for dagen. Jeg ser med nye øjne, når vinteren er hældende, og genser da mit hjem, hvor døde mus og vissent løv er sagen. Så kalder jeg med myndig røst på min elektro-elefant, som sulten ser på mulig høst og snabler ind i krog og kant og tér sig som en sulten ulv og laver sugemærker på mit gulv. Så tager jeg en støveklud og stryger med en kærlig tanke langs indervæggens varme hud. Så dirrer det i husets flanke, så sitrer det i hjemmets skød af orgiastisk forårsglød. Om forfatteren Bent Abkjer Hansen (f. 1937) har altid glædet sig ved det skrevne ord. Han er oprindelig uddannet i SAS som assistent, derefter en del år i erhvervslivet, 4 år i Canada med arbejde i skoven, ovnbygger på et aluminiumssmelteri, sælger og arbejdsmand på en papirfabrik. Hjemkommet til Danmark tog han en cand.phil.-uddannelse i engelsk sprog og litteratur ved Odense Universitet og har derefter været gymnasie-, HF- og højskolelærer i resten af sit arbejdsliv.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772188225
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 80
 • Udgivet:
 • 15. Juni 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 145x210x8 mm.
 • Vægt:
 • 168 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 31. Marts 2023

Beskrivelse af Sus, vinge

Som 82-årig har jeg boet alene i 42 år, og i alle disse år har jeg skrevet og oversat meget, da det var en god måde at holde mig selv i gang på. Blandt disse ting har jeg også skrevet en del poesi og har nu udvalgt et antal i forskellige genrer, som jeg har samlet i et manuskript, hvor digtene er grupperet under følgende overskrifter: Årstider, Minimalpoesi, Dit og dat, Evigheden samt Efterskrift. Formålet med at skrive disse digte har blot været at formulere indre og ydre oplevelser i et poetisk sprog, der giver et andet indtryk end en prosatekst, og formålet med en udgivelse er at formidle disse indtryk til andre mennesker i håbet om at glæde og fornøje.

Uddrag af bogen
Forårsrengøring
En genbestemt detalje
gør sig gerne gældende,
når forårssolen titter frem
og bringer krogenus
og kantestøv
for dagen.
Jeg ser med nye øjne,
når vinteren er hældende,
og genser da mit hjem,
hvor døde mus
og vissent løv
er sagen.
Så kalder jeg med myndig røst
på min elektro-elefant,
som sulten ser på mulig høst
og snabler ind i krog og kant
og tér sig som en sulten ulv
og laver sugemærker på mit gulv.
Så tager jeg en støveklud
og stryger med en kærlig tanke
langs indervæggens varme hud.
Så dirrer det i husets flanke,
så sitrer det i hjemmets skød
af orgiastisk forårsglød.

Om forfatteren
Bent Abkjer Hansen (f. 1937) har altid glædet sig ved det skrevne ord. Han er oprindelig uddannet i SAS som assistent, derefter en del år i erhvervslivet, 4 år i Canada med arbejde i skoven, ovnbygger på et aluminiumssmelteri, sælger og arbejdsmand på en papirfabrik. Hjemkommet til Danmark tog han en cand.phil.-uddannelse i engelsk sprog og litteratur ved Odense Universitet og har derefter været gymnasie-, HF- og højskolelærer i resten af sit arbejdsliv.

Brugerbedømmelser af Sus, vingeGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.