Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Under sejl

- Til Asien, Afrika og Amerika

Bag om Under sejl

Under sejl fortæller historien om de danske langfarter i sejlskibenes tid. Både de dramatiske med mytteri, slaveoprør, sygdom og forlis og dem, hvor det meste gik som planlagt: hårdt arbejde, kummerlige forhold og lasten fuld af værdifuldt gods på vejen hjem. De allerlængste sørejser fra begyndelsen af 1600-tallet til midt i 1800-tallet gik oftest til de danske tropekolonier – Trankebar, Guldkysten og De Vestindiske Øer – eller til Kina og Sydamerika. Under sejl giver for første gang en samlet fremstilling af langfarterne under dansk flag, hvor handelsflådens største skibe var hjemmefra i flere år ad gangen. Bogen fortæller om navigation, mandskaber, forplejning, justits og kvinder, og den følger udviklingen i sejlruter og sejltider. Man kommer tæt på sømændene, fra små skibsdrenge til erfarne kaptajner. Bogen udgives i samarbejde med M/S Museet for Søfart. Af rettighedshensyn er illustrationerne udeladt i e-bogen.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712068563
 • Udgivet:
 • 18. November 2021
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Under sejl

Under sejl fortæller historien om de danske langfarter i sejlskibenes tid. Både de dramatiske med mytteri, slaveoprør, sygdom og forlis og dem, hvor det meste gik som planlagt: hårdt arbejde, kummerlige forhold og lasten fuld af værdifuldt gods på vejen hjem.

De allerlængste sørejser fra begyndelsen af 1600-tallet til midt i 1800-tallet gik oftest til de danske tropekolonier – Trankebar, Guldkysten og De Vestindiske Øer – eller til Kina og Sydamerika. Under sejl giver for første gang en samlet fremstilling af langfarterne under dansk flag, hvor handelsflådens største skibe var hjemmefra i flere år ad gangen.

Bogen fortæller om navigation, mandskaber, forplejning, justits og kvinder, og den følger udviklingen i sejlruter og sejltider. Man kommer tæt på sømændene, fra små skibsdrenge til erfarne kaptajner.

Bogen udgives i samarbejde med M/S Museet for Søfart.

Af rettighedshensyn er illustrationerne udeladt i e-bogen.

Brugerbedømmelser af Under sejl

 • Niels L. 27. Januar 2022

  Spændende og lærerig. Godt skrevet og fine billeder. Meget intetessant

 • Anders V. 26. December 2021

  Det er en utrolig interessant bog om en vigtig periode i Danmarks historie

 • Gurli J. 26. December 2021

  Historisk interessant ,skrevet i et let og flydende sprog. Flot illustreret.


Find lignende bøger
Bogen Under sejl findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.