Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Asger Sørensen går på universitetet

- Skrapbog fra omvæltningerne

Bag om Asger Sørensen går på universitetet

Asger Sørensen går på universitetet er en "skrapbog" fra ti års voldsomme omvæltninger i den danske forskningsverden efter den ny universitetslov fra 2003. I fire kapitler fortælles der om den første organiserede mod-stand mod loven og den store underskriftindsamling i 2006-08 om den dramatiske historie omkring de tre fyringsvarslede pædagogiske filosoffer i 2010, om den pinagtige sag om musikprofessorens konflikt med sine kollegaer i 2010-12 og endelig om de store uddannelsesreformer 2014-16 og det liv præget af stress og utryghed, som blev normen på universitetet efter de store omvæltninger. Den overordnede påstand er, at 2003-loven var en fejltagelse. Universitetet er rammen om forskning, videnskab og videregående uddannelse. Det skal derfor ikke ledes som en privat erhvervsvirksomhed, men som en lærd republik. Sådan var det i århundreder i Danmark, og det er stadig tilfældet i andre civiliserede lande. Bogen er således i sin helhed et argument for akademisk frihed, der uddybes med henvisning til bl.a. idealet om forskningsfrihed, universitetets ide og den republikanske styreform. Afgørende for argumentet er forfatterens personlige erfaringer og erindringer fra fire årtiers gang på universitetet. Bogens kerne er tekster om disse emner skrevet i det nævnte tiår, der er ordnet i kapitler, hvor hvert er forsynet med en nyskreven indledning. I bogens samlede indledning præsenteres det overordnede argument, mens de afsluttende bemærkninger diskuterer forskellige aspekter af videnskabelig anerkendelse og videnskabelighed. Tilsammen udgør de udvalgte tekster et dokumentarium, hvor meget forskelligartede vidnesbyrd giver bogen karakter af en dekorativ collage, der belyser mange af universitetslivets aspekter. Og dekorativt skal det være: Går på universitetet er nemlig også et festskrift i anledning af forfatterens tres års fødselsdag og hans fyrre års gang på universitetet. Til slut i bogen bringes der derfor en komplet fortegnelse over Asger Sørensens publikationer gennem disse fire årtier. Bogen er redigeret af redigeret af Mogens Chrom Jacobsen og udgives af Filosofisk Rådgivning. Går på universitetet er andet bind af Asger Sørensen bøgerne (ASB 2). Hvor første bind, I lyset af Bataille (Politisk Revy, 2012) greb tilbage til studietiden i 1980'erne og bragte historien op til lektoransættelsen i 2008, så sætter andet bind fokus på de første stormfulde år på universitetet. Det tredje bind, I filosofiens tjeneste planlægges udgivet i 2021.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788743029427
  • Indbinding:
  • Paperback
  • Sideantal:
  • 454
  • Udgivet:
  • 28. december 2020
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 170x27x220 mm.
  • Vægt:
  • 786 g.
  • BLACK WEEK
Leveringstid: 2-4 uger
Forventet levering: 18. december 2024

Beskrivelse af Asger Sørensen går på universitetet

Asger Sørensen går på universitetet er en "skrapbog" fra ti års voldsomme omvæltninger i den danske forskningsverden efter den ny universitetslov fra 2003. I fire kapitler fortælles der om den første organiserede mod-stand mod loven og den store underskriftindsamling i 2006-08 om den dramatiske historie omkring de tre fyringsvarslede pædagogiske filosoffer i 2010, om den pinagtige sag om musikprofessorens konflikt med sine kollegaer i 2010-12 og endelig om de store uddannelsesreformer 2014-16 og det liv præget af stress og utryghed, som blev normen på universitetet efter de store omvæltninger.
Den overordnede påstand er, at 2003-loven var en fejltagelse. Universitetet er rammen om forskning, videnskab og videregående uddannelse. Det skal derfor ikke ledes som en privat erhvervsvirksomhed, men som en lærd republik. Sådan var det i århundreder i Danmark, og det er stadig tilfældet i andre civiliserede lande. Bogen er således i sin helhed et argument for akademisk frihed, der uddybes med henvisning til bl.a. idealet om forskningsfrihed, universitetets ide og den republikanske styreform. Afgørende for argumentet er forfatterens personlige erfaringer og erindringer fra fire årtiers gang på universitetet.
Bogens kerne er tekster om disse emner skrevet i det nævnte tiår, der er ordnet i kapitler, hvor hvert er forsynet med en nyskreven indledning. I bogens samlede indledning præsenteres det overordnede argument, mens de afsluttende bemærkninger diskuterer forskellige aspekter af videnskabelig anerkendelse og videnskabelighed. Tilsammen udgør de udvalgte tekster et dokumentarium, hvor meget forskelligartede vidnesbyrd giver bogen karakter af en dekorativ collage, der belyser mange af universitetslivets aspekter. Og dekorativt skal det være: Går på universitetet er nemlig også et festskrift i anledning af forfatterens tres års fødselsdag og hans fyrre års gang på universitetet. Til slut i bogen bringes der derfor en komplet fortegnelse over Asger Sørensens publikationer gennem disse fire årtier.
Bogen er redigeret af redigeret af Mogens Chrom Jacobsen og udgives af Filosofisk Rådgivning. Går på universitetet er andet bind af Asger Sørensen bøgerne (ASB 2). Hvor første bind, I lyset af Bataille (Politisk Revy, 2012) greb tilbage til studietiden i 1980'erne og bragte historien op til lektoransættelsen i 2008, så sætter andet bind fokus på de første stormfulde år på universitetet. Det tredje bind, I filosofiens tjeneste planlægges udgivet i 2021.

Brugerbedømmelser af Asger Sørensen går på universitetet



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.