Gastronomisk leksikon af Jørgen Fakstorp Bog, Hæftet

Gastronomisk leksikon

af , ,
(Udvid)

Første danske specialleksikon af denne art med mere end 2.000 indgange med ord og begreber fra gastronomiens verden. Her finder man oplysninger og definitioner omfattende: fødevarer fra fisk, fjerkræ og frugt til ris, salt og sukker; metoder og redskaber i madlavningen; tilberedt mad - fra fattigmandskost til det høje køkken; retternes historie, navne og traditioner; køkkenkultur i alverdens lande og regioner; kokke, skribenter, opfindere og andre gastronomiske profiler. Derudover indeholder bogen længere artikler om centrale begreber som kogekunst, madlavning og måltid, hvor der bl.a. fortælles om den historiske baggrund for nutidens køkkenkultur, samt systematiske oversigter over bl.a. kødudskæringer, oste og saucer. Tillæg med tabeller over fødevarernes næringsværdi. Udgivet i samarbejde med Det Danske Gastronomiske Akademi.


  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788700202849
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 279
  • Udgivet:
  • 14. September 1998

Andre udgaver:

  • Kan ikke skaffes


Giv din bedømmelse

For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.

Andre bøger af Jørgen Fakstorp, Else-Marie Boyhus, Det Danske Gastronomiske Akademi