MJØD af Søren Lyshøj Du sparer 15% ift. forlagets pris Spar 15%

MJØD

af Søren Lyshøj

Meget tyder på, at man allerede bryggede mjød på honning i Kina mange tusind år før det blev en vikingedrik. Vikingerne drak mjød med velbehag, og det er da også i de islandske sagaer, man først læser om brugen af mjød. I middelalderen var mjød-opskrifter i bøger noget mange satte pris på; vi finder dem f.eks. hos Olaus Magnus i De Nordiske Folks Historie fra 1555 og i Danmarks første kogebog fra 1616. MJØD fortæller - sikkert til nogens overraskelse - at mjød ikke er øl, men vin. De praktiske gøremål i forbindelse med brygning og opbevaring forklares grundigt, og honningtypernes betydning for mjødens smag gennemgås.Desuden bringes en række nye og gamle opskrifter på forskellige typer mjød, f.eks. rabarber-mjød, mjød med mjødurt, kirsebær-mjød og mjød-savage. Søren Lyshøj er tegner, biavler og brygger. Han har brygget mjød i de sidste 20 år; først hjemme på køkkenbordet, siden i større mængder på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i mjød og cider-brygning.

Læs mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793159150
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 96
  • Udgivet:
  • 14. marts 2016
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 165x256x10 mm.
  • Vægt:
  • 325 g.
  • 1-3 hverdage
  • 4. marts 2020
  • 142,95 kr.
  • 169,00 kr.
  • 26,05 kr. (15%)
  • 25,00 kr.
Eller spar samlet 30% som medlem
  • 118,95 kr.
  • 50,05 kr. (30%)
  • 25,00 kr.
  • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
    1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om MJØD
Meget tyder på, at man allerede bryggede mjød på honning i Kina mange tusind år før det blev en vikingedrik. Vikingerne drak mjød med velbehag, og det er da også i de islandske sagaer, man først læser om brugen af mjød. I middelalderen var mjød-opskrifter i bøger noget mange satte pris på; vi finder dem f.eks. hos Olaus Magnus i De Nordiske Folks Historie fra 1555 og i Danmarks første kogebog fra 1616. MJØD fortæller - sikkert til nogens overraskelse - at mjød ikke er øl, men vin. De praktiske gøremål i forbindelse med brygning og opbevaring forklares grundigt, og honningtypernes betydning for mjødens smag gennemgås.Desuden bringes en række nye og gamle opskrifter på forskellige typer mjød, f.eks. rabarber-mjød, mjød med mjødurt, kirsebær-mjød og mjød-savage. Søren Lyshøj er tegner, biavler og brygger. Han har brygget mjød i de sidste 20 år; først hjemme på køkkenbordet, siden i større mængder på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i mjød og cider-brygning.
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af MJØD


Andre bøger af Søren Lyshøj
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.