MÆT af Katrine Klinken Du sparer 25% ift. forlagets pris Spar 25%

MÆT

- 36 måltider à 5 små retter med de 5 grundsmage

af ,

Bogen MÆT giver inspiration til måltider med smag. Måltider, som mætter ikke bare maven, men også andre sanser. En del af magien ligger i tallet 5. Hvert måltid består nemlig af 5 små retter, der når rundt om de 5 grundsmage, som netop er så vigtige for, at et måltid gør mæt og tilfreds. Bogen guider gennem 36 måltider fordelt på årets 12 måneder til en praksis, hvor alle måltider har mindst 5 små retter, hvoraf den ene er suppe. Maden indeholder mange grøntsager, en hel del fisk og skaldyr og ikke ret meget kød. Fokus ligger på årstidens råvarer og på variation i måder at lave mad på, i konsistenser og farver, ligesom måltidet indeholder de 5 grundsmage: salt, surt, sødt, bittert og umami, som tilfredsstiller alle smagssanser. Der er i samme måltid altid benyttet både kogt, stegt og/eller rå tilberedning for at opnå en varieret spiseoplevelse. Kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken og stylist og fotograf Rigetta Klint viser, hvordan man med relativt enkle midler kan lave et harmonisk, varieret og sundt hjemmelavet måltid af sæsonens råvarer, samt hvordan man kan forbedre måltidsoplevelsen ved at dække smukt op – både til hverdag og til fest. MÆT deler forfatternes passion for både mad, måltid, kvalitet og bæredygtighed. At spise bæredygtigt indebærer bl.a. at minimere madspild. Derfor er der stort set i hvert måltid en kold ret lavet af en rest fra dagen forinden. Maden i bogen er portionsanrettet, og servicen er valgt med samme omtanke som råvarer og tilberedning. Råvarerne kommer fra lokale avlere, og servicen ofte fra danske kunsthåndværkere. Alle retter serveres samtidig, og alle kan derfor sidde med ved bordet under hele måltidet. Her er ingen løftede pegefingre, og MÆT er ingen kur. MÆT er inspiration og en invitation til lege med. MÆT tilfredsstiller mange sanser og mætter derfor længe. Om forfatterneKatrine Klinken har i mere end 30 år arbejdet med madhåndværk og formidling af smag, kvalitet og råvarer. Har skrevet 28 madbøger og arbejder freelance som madskribent, underviser, foredragsholder m.m. www. klinken.dk Rigetta Klint har i mere end 30 år arbejdet med kunsthåndværk og design som sit udgangspunkt, tidligere som designer og nu de seneste 10 år som stylist, fotograf og skribent. Rigetta er en passioneret historiefortæller, og hendes stil er ro for øjet, hvad enten hun formidler mennesker, mad, mode eller interiør. www.SLOWFASHIONhouse.com

Læs mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793575318
  • Indbinding:
  • Hardback
  • Sideantal:
  • 263
  • Udgivet:
  • 20. marts 2018
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 218x280x30 mm.
  • Vægt:
  • 1376 g.
  • 1-2 hverdage
  • 224,95 kr.
  • 299,95 kr.
  • 75,00 kr. (25%)
  • 29,95 kr.
Eller spar samlet 35% som medlem
  • 194,95 kr.
  • 105,00 kr. (35%)
  • 29,95 kr.
  • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
    1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om MÆT
Bogen MÆT giver inspiration til måltider med smag. Måltider, som mætter ikke bare maven, men også andre sanser. En del af magien ligger i tallet 5. Hvert måltid består nemlig af 5 små retter, der når rundt om de 5 grundsmage, som netop er så vigtige for, at et måltid gør mæt og tilfreds. Bogen guider gennem 36 måltider fordelt på årets 12 måneder til en praksis, hvor alle måltider har mindst 5 små retter, hvoraf den ene er suppe. Maden indeholder mange grøntsager, en hel del fisk og skaldyr og ikke ret meget kød. Fokus ligger på årstidens råvarer og på variation i måder at lave mad på, i konsistenser og farver, ligesom måltidet indeholder de 5 grundsmage: salt, surt, sødt, bittert og umami, som tilfredsstiller alle smagssanser. Der er i samme måltid altid benyttet både kogt, stegt og/eller rå tilberedning for at opnå en varieret spiseoplevelse. Kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken og stylist og fotograf Rigetta Klint viser, hvordan man med relativt enkle midler kan lave et harmonisk, varieret og sundt hjemmelavet måltid af sæsonens råvarer, samt hvordan man kan forbedre måltidsoplevelsen ved at dække smukt op – både til hverdag og til fest. MÆT deler forfatternes passion for både mad, måltid, kvalitet og bæredygtighed. At spise bæredygtigt indebærer bl.a. at minimere madspild. Derfor er der stort set i hvert måltid en kold ret lavet af en rest fra dagen forinden. Maden i bogen er portionsanrettet, og servicen er valgt med samme omtanke som råvarer og tilberedning. Råvarerne kommer fra lokale avlere, og servicen ofte fra danske kunsthåndværkere. Alle retter serveres samtidig, og alle kan derfor sidde med ved bordet under hele måltidet. Her er ingen løftede pegefingre, og MÆT er ingen kur. MÆT er inspiration og en invitation til lege med. MÆT tilfredsstiller mange sanser og mætter derfor længe. Om forfatterneKatrine Klinken har i mere end 30 år arbejdet med madhåndværk og formidling af smag, kvalitet og råvarer. Har skrevet 28 madbøger og arbejder freelance som madskribent, underviser, foredragsholder m.m. www. klinken.dk Rigetta Klint har i mere end 30 år arbejdet med kunsthåndværk og design som sit udgangspunkt, tidligere som designer og nu de seneste 10 år som stylist, fotograf og skribent. Rigetta er en passioneret historiefortæller, og hendes stil er ro for øjet, hvad enten hun formidler mennesker, mad, mode eller interiør. www.SLOWFASHIONhouse.com
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af MÆT


Andre bøger af Katrine Klinken
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.