Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Et mørkes partitur

Bag om Et mørkes partitur

"En brise af fnug i relæerne "Når skærmene mange år senere with a little help from my friends gentager 1960ernes skønhed bedrages vi således ikke blot af løftelsen men af mindet om den medmindre håb findes og derfor fejres Var verden da en festplads under åben himmel? men anbragt så yderligt at meget gamle spørgsmål der næsten kunne lyde teatralske slidt tynde af års evindelige plapren tømt for indhold pludselig rejste sig i deres enkelhed brat som ved en kant Som en dundrende stilhed?" I digtene i "Et mørkes partitur" funderer Jørgen Gustava Brandt over både de konkrete og de uhåndgribelige afstande, et menneskeliv er opdelt i. Afstanden mellem by og natur, mellem blindhed og syn og mellem barndom og manddom er vidt forskellige, men kan ikke desto mindre føles lige lange. Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726466225
  • Udgivet:
  • 3. Juni 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Et mørkes partitur

"En brise af fnug i relæerne

"Når skærmene mange år senere
with a little help from my friends
gentager 1960ernes skønhed
bedrages vi således ikke blot af løftelsen
men af mindet om den
medmindre håb
findes
og derfor fejres

Var verden da en festplads
under åben himmel?
men anbragt så yderligt
at meget gamle spørgsmål
der næsten kunne lyde teatralske
slidt tynde af års evindelige plapren
tømt for indhold
pludselig rejste sig
i deres enkelhed
brat
som ved en kant

Som en dundrende stilhed?"

I digtene i "Et mørkes partitur" funderer Jørgen Gustava Brandt over både de konkrete og de uhåndgribelige afstande, et menneskeliv er opdelt i. Afstanden mellem by og natur, mellem blindhed og syn og mellem barndom og manddom er vidt forskellige, men kan ikke desto mindre føles lige lange.

Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Brugerbedømmelser af Et mørkes partiturFind lignende bøger
Bogen Et mørkes partitur findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.